Inauguren l'aparcament en altura del Roig Arena a València amb més de mil places

L'edifici de cinc plantes en altura i tres plantes subterrànies està situat entre el Roig Arena i la Fonteta, on este dimarts comença la fase de grups de la Copa Davis

El nou aparcament del Roig Arena
El nou aparcament del Roig Arena se situa a l'avinguda dels Germans Maristes, 16, de València / À Punt NTC

El Roig Arena, el futur recinte multiús de València que impulsa Juan Roig, ha obert este dilluns el pàrquing, un edifici de cinc plantes en altura i tres plantes subterrànies. La capacitat total és de 1.034 places d'aparcament. Esta nova infraestructura se situa a l'avinguda dels Germans Maristes, 16, i fita amb el pavelló Font de Sant Lluís i amb accés directe al futur parc públic que connectarà amb el Roig Arena.

L'aparcament està situat entre el Roig Arena i la Fonteta, on este dimarts arranca la fase de grups de la Copa Davis, que serà el primer esdeveniment al qual done servei esta nova instal·lació, a l'espera que d'ací a poques setmanes comencen els partits dels equips del València Basket.

L'edifici té cinc plantes en altura i tres plantes subterrànies
L'edifici té cinc plantes en altura i tres plantes subterrànies

Dissenyat per l'estudi valencià ERRE Arquitectura, l'aparcament en altura té una superfície total de 32.000 metres quadrats repartits en les huit plantes i amb un total de 1.034 places, de les quals 32 són per a persones de mobilitat reduïda i 28 per a vehicles de càrrega elèctrica. A més, disposa de 257 places per a bicicletes. El pàrquing estarà obert tots els dies amb horari de 8:00 a 00:00 hores.

Pagament en la nova app del Roig Arena

El nou aparcament utilitza tecnologia sense tiquets (ticketless), cosa que permet que la barrera del pàrquing s'òbriga automàticament després de llegir la matrícula del vehicle. Posteriorment, tan sols introduint la matrícula, l'usuari pot pagar utilitzant un QR, en el caixer o mitjançant la nova app oficial del Roig Arena, ja disponible en la Play Store i en l'App Store, la qual permet pagar l'estacionament sense fer cua i a més estalviar un 30% de l'import a abonar.

El director general del Roig Arena, Víctor Sendra, ha destacat que el pàrquing "dota el barri d'una infraestructura preparada per a absorbir a una bona part dels usuaris del Roig Arena que es desplacen en vehicle privat, fet que millora la seua experiència i alhora minimitza l'impacte en els aparcaments situats en la via pública de la zona".

Així, ha ressaltat que el recentment inaugurat pàrquing suposa "una nova fita" dins de les infraestructures complementàries al recinte que el Roig Arena amb l'objectiu de dinamitzar el barri de Quatre Carreres de València dins del seu "projecte de ciutat".  

El col·legi públic Les Arts, sufragat íntegrament per Juan Roig i situat en el barri, ja va obrir l'any 2021, mentre que el futur parc públic de 20.000 metres quadrats que integrarà tota la zona estarà conclòs coincidint amb la finalització del recinte del Roig Arena.

També et pot interessar

stats