Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO

Jesús Muñoz, Pau Pons i Enric Monfort posen l'accent valencià dels Premis Max

'Eclipse total' i 'La Reina del Metal' són les dues produccions que s’han endut les pomes que atorguen aquests guardons

Guanyadors dels Premis Max 2023, Jesús Muñoz i Pau Pons, per 'Eclipse total', i Enric Monfort, per 'La Reina del Metal' / Premis Max

Els dramaturgs Jesús Muñoz i Pau Pons han aconseguit el premi Max a millor autoria teatral per Eclipsi total, mentre que el músic Enric Monfort s’ha endut el de millor espectacle de dansa per La Reina del Metal.

Jesús Muñoz i Pau Pons, de la companyia Pont Flotant, s’han endut el guardó a millor autoria teatral amb Eclipse total. És una obra que impregna el ritual d'humor, barrejant el que és transcendental amb el que és quotidià, passant del món íntim i personal cap al social. La mateixa companyia la defineix com un himne a la immensitat i un exercici teatral que intenta relativitzar la vida, viure potser amb més consciència de l'instant minúscul que representa la nostra existència en tota la història de la humanitat.

L’altre guardó valencià ha sigut el del músic experimental castellonenc Enric Monfort, que s'ha emportat, juntament amb la ballarina Vanessa Aibar, el Max a millor espectacle de dansa amb La Reina del Metal. Aquesta col·laboració, fruit de la seua bona sintonia, troba, segons Monfort, un punt intermedi entre ambdós. Hi ha referències flamenques –reconeix–, però afirma que La Reina del Metal també connecta amb el seu llenguatge. "De l'obra es poden extraure molts significats, però nosaltres en aquests moments ens estimem més deixar-los en la interpretació del públic. Pot semblar ambigu, però és millor així", postil·la el creador.

D’altra banda, Pallassospital ha rebut el Max de Caràcter Social, que enguany se n’ha anat lluny dels escenaris convencionals, però a unes mans necessàries per a arrancar somriures en els moments amargs. Amb aquest guardó honorífic, els premis més reconeguts de les arts escèniques espanyoles volen reconéixer la tasca que ha fet aquesta ONG valenciana durant els 25 anys de trajectòria als hospitals valencians.

El comité organitzador de la vint-i-sisena edició dels Premis Max de les Arts Escèniques ha decidit atorgar aquest premi "coincidint amb la celebració dels 25 anys de la companyia, per a ressaltar la seua labor excel·lent".

Encara que Pallassospital es creà el 1997, no va ser fins al 1999 quan va iniciar l'activitat regular als hospitals. Per tant, celebren un doble aniversari amb un calendari ple d'activitats. Després de rebre el Premi Max el 17 d'abril a Cadis, el gener del 2024 aquesta ONG celebrarà una gran gala benèfica.

En la gala també han atorgat el Max d'Honor a la companyia Tricicle per més de quatre dècades fent riure sense utilitzar la paraula.

També et pot interessar