L’ADDA Simfònica es converteix en la primera orquestra del món a tocar peces fetes per IA

L'audició, amb entrada lliure, té lloc este dimarts entre les 17:00 h i les 18:00 h a l'Auditori de la Diputació d'Alacant 

L'orquestra ADDA Simfònica, en imatge d'arxiu
L'orquestra ADDA Simfònica, en imatge d'arxiu / Diputació d'Alacant

L'orquestra de la Diputació d'Alacant ADDA Simfònica es converteix este dimarts en la primera orquestra del món a interpretar peces creades amb ajuda de la intel·ligència artificial avançada, segons ha explicat la corporació provincial en un comunicat.

En el marc del tercer fòrum europeu d'intel·ligència artificial Encuentros Now, l’orquestra ofereix un concert simfònic amb quatre xicotetes obres orquestrals de dos minuts de durada inspirades en famosos compositors de música clàssica i combinades amb visuals en format vídeo; tot això produït amb tecnologia d'intel·ligència artificial (IA) i sota la direcció i supervisió d'un expert en eixe camp. L'audició, amb entrada lliure, tindrà lloc entre les 17:00 h i les 18:00 h a l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA).

El diputat provincial de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha mostrat la seua satisfacció davant d'este esdeveniment mundial que, de nou, situa la Diputació d'Alacant i a l'ADDA Simfònica en l'epicentre de la cultura i “que suposa una oportunitat única que no han de deixar passar els amants de la música clàssica”.

Cadascuna de les obres està relacionada a grans trets amb una temàtica universal. La primera d'elles, "Canvi Climàtic", està inspirada en la música de Wolfgang Amadeus Mozart i expressa el contrast entre la vida còmoda i harmònica que es gaudeix i un possible futur més fosc derivat de la crisi climàtica. "Salut" és la segona de les propostes, basada en l'obra de Piotr Ilich Txaikovski, que evoca la melancolia, soledat i sofriment del malalt i els éssers estimats.

Inspirada en la música de Claude Debussy, "Conflictes i Guerres" serà la tercera peça que gira al voltant de l'anonimat de la gent comuna, els que pateixen les conseqüències dels enfrontaments bèl·lics, els rostres oblidats. Finalment, "Esperança" és la partitura que posarà el tancament d'or a esta audició amb dos versions: una amb referència a la música de Richard Wagner i una altra a la de Gustav Holst.

També et pot interessar

stats