L'Ajuntament de Castelló de la Plana i el món de la festa es reuneixen per a planificar la Magdalena 2022

La capital de la Plana Alta no va poder celebrar la festa gran els dos últims anys a causa de la covid

Imatge de la tradicional Romeria de les Canyes
Imatge de la tradicional Romeria de les Canyes / Comunitat Valenciana Turisme, @c_valenciana (Twitter)

L'Ajuntament de Castelló de la Plana, a través del Patronat Municipal de Festes, convocarà la setmana que ve representants del món de la festa per a abordar la celebració de les festes de la Magdalena d'enguany, condicionada encara per la pandèmia i que "s'haurà d'adaptar en funció de la situació sanitària i de la seua evolució".

L'alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor de Festes, Omar Braina, participaran en la reunió, prevista per a aquest mes de gener. El consistori ha avançat que s'analitzarà la celebració de les pròximes festes, programades del 19 al 27 de març. La trobada se celebra després que la comissió organitzadora del Carnaval de Vinaròs i l'ajuntament de la capital de l'Alt Maestrat hagen decidit ajornar la festa a l'abril.

Des del Patronat Municipal de Festes asseguren que es treballa des de fa mesos en contacte directe amb Salut Pública per a planificar la Magdalena d'enguany i ajustar el programa a la situació epidemiològica i a les mesures de prevenció i protecció davant de la covid, "amb diferents escenaris per a poder gaudir-la amb seguretat".

En aquest sentit,  "la màxima prudència" marca la planificació de la setmana gran de la ciutat, que tindrà en compte en tot moment l'evolució de la pandèmia.

A conseqüència de la pandèmia de la covid-19, Castelló no ha pogut celebrar les festes de la Magdalena des de 2019. En 2020 es van suspendre quatre dies abans de la declaració del primer estat d'alarma, seguint la instrucció del Ministeri de Sanitat que establia la conveniència de no celebrar actes multitudinaris en existir risc de propagació del coronavirus.

El gener de 2021 es va acordar amb el món de la festa no celebrar la Magdalena, com a mesura de prevenció i per prudència per a contribuir així a reduir els contagis de covid.

També et pot interessar

stats