Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

L’Associació d’Implantats Coclears tindrà un himne compost específicament per a ells

Setanta músics han gravat aquest tema escrit i pensat per a persones sordes que descobreixen la música gràcies a l’aparell

Moment de la gravació de l'himne de l'Associació d'Implantats Coclears / À Punt NTC

Setanta músics s’han reunit al conservatori de València per a interpretar i gravar el que serà l’himne de l’Associació d’Implantats Coclears, una melodia inèdita composta específicament per a persones sordes que, gràcies a aquest petit aparell, descobreixen la música.

És una melodia que va més enllà del so, segons el compositor i director de l’orquestra que l’ha gravat, Juan Bautista Meseguer, que explica que volia fer “una cosa molt senzilla, el despertar d'algú que no pot sentir i de sobte sent”. Per això, el primer que s’escolten són unes poques notes però plenes de sentiment.

Sofia Capdevila ho ha experimentat en primera persona aquest dimarts. Ella va nàixer sorda, però l'implant li ha obert, des de menuda, un món de sons que escolta de manera diferent, però que sent igual. Afirma que presenciar la gravació de l’himne l’ha deixada “sorpresa, per com ha sigut de grata l’experiència”, que li ha paregut una meravella. 

Laia Zamora, presidenta de l’Associació d’Implantats Coclears, ha indicat que la intenció és escoltar-la en tots els esdeveniments. A més, els servirà perquè especialistes en logopèdia puguen treballar amb les persones sordes per a veure si poden escoltar els matisos dels instruments en una orquestra clàssica, que moltes d’aquestes persones mai han arribat a tocar o a escoltar amb tota l'esplendor.

En la gravació la melodia es cuina, explica Pere Vicalet, Catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música de València. Intentaran reforçar més els greus i els aguts, que són els matisos que menys discriminen, “perquè ningú es perda el plaer de la música”.

València Música

També et pot interessar