L’Ateneu Mercantil de València reconeix Carmen Posadas amb el Premi de les Lletres 2024 per la seua trajectòria literària

La institució cultural ha premiat en els darrers anys Santiago Posteguillo, Marta Robles, Lorenzo Silva o Espido Freire

Imatge d'arxiu de Carmen Posadas
Imatge d'arxiu de Carmen Posadas / Ateneu Mercantil

L'Ateneu Mercantil de València concedirà a l'escriptora Carmen Posadas (Montevideo, 1953) el Premi de les Lletres de l'Ateneu 2024 per la seua trajectòria i per tindre "un espai propi" en la literatura, a més de "formar part d'una generació de dones decidides i independents". El guardó li'l lliuraran el 24 d'octubre en la VI gala de la Nit Valenciana de les Lletres, que tindrà lloc al Saló Stolz de l’edifici, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

En l'edició anterior, la institució cultural va premiar l'escriptor Santiago Posteguillo, i també van rebre la distinció Marta Robles (2022), Lorenzo Silva (2021), Espido Freire (2020) i Víctor de Árbol (2019). La presidenta de l'Ateneu, Carmen de Rosa, ha indicat que Posadas “forma part de la generació de dones decidides i independents que saben molt bé el que volen i els seus llibres diuen molt de la seua trajectòria literària”. 

L'escriptora uruguaiana i espanyola, que va obtindre el Premi Planeta el 1998 per l'obra Pequeñas infamias, traduïda a setze idiomes i la de la qual s'han venut més de 700.000 exemplars des de la publicació i posterior traducció, és una de les escriptores llatinoamericanes més destacades de la seua generació.

Va començar la carrera literària l'any 1980 amb literatura infantil i juvenil, gènere que va cultivar fins al 1987. El 1984, el llibre El señor Viento Norte va guanyar el Premi Nacional de Literatura a la millor edició. A més, va escriure guions de cinema i televisió i va publicar assajos satírics. D'ençà d'aquell moment, ha alternat conte i novel·la. Entre les seues obres destaquen l'assaig ¡Quién te ha visto y quién te ve! (1991); la novel·la Cinco moscas azules (1995); la col·lecció de contes Nada es lo que parece (1997); La Bella Otero (2000); El buen sirviente (2003); Literatura, adulterio y una tarjeta Visa platino (2007).

El seu últim llibre, El misterioso caso del impostor del Titanic, estarà en les llibreries a partir del 9 d'octubre i en faran la presentació València el 25 del mateix mes, després de rebre el Premi de la Lletres de l'Ateneu.

També et pot interessar

stats