L'AVL premia el filòleg i sociolingüista Vicent Pitarch i el grup musical Zoo

Reconeixerà la seua trajectòria amb la medalla de la institució, la màxima distinció de l'òrgan normatiu del valencià, que es lliurarà el 17 d'octubre

D'esquerra a dreta, el grup Zoo i el filòleg Vicent Pitarch
El grup Zoo i el filòleg Vicent Pitarch / AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha acordat este divendres atorgar la Medalla de la institució, la màxima distinció, al filòleg i sociolingüista Vicent Pitarch i al grup de música Zoo.

De Pitarch (Vila-real, la Plana Baixa, 1942) destaca la "insistent i meritòria contribució" a la llengua i cultura valencianes, així com el compromís amb esta a través de la seua "extensa i productiva aportació com a docent, promotor, divulgador, investigador i activista cultural del valencià".

Pel que fa a Zoo, el projecte musical de Gandia (Safor) que enguany ha dit adeu als escenaris, l’Acadèmia ha volgut reconéixer la capacitat per a dur el valencià més enllà de les fronteres habituals, en una trajectòria plena d’èxits de públic i de crítica. «Els reconeixem com una baula en la rica i compromesa tradició de la música, que enllaça amb èxits de grups anteriors, i que seguirà de la mà de cantants i grups en actiu que, des d’una gran diversitat de ritmes, inspiracions i accents, continuaran creant en la nostra llengua», es destaca en el guardó.

Els noms de Vicent Pitarch i de Zoo s’uneixen als d’Emili Rodríguez-Bernabeu (2023), Ramon Lapiedra i Rosa Serrano (2019), Rafael Ninyoles (2018), Joseph Gulsoy (2017), Germà Colón (2016) i Pere Maria Orts (2015), guardonats amb la medalla de l’AVL. 

El lliurament de la distinció tindrà lloc el 17 d’octubre al monestir de Sant Miquel dels Reis (València), seu de l’AVL, en un acte solemne, coincidint amb l’obertura del curs acadèmic de la institució. 

També et pot interessar

stats