L’editorial valenciana Media Vaca ven a les Filipines 50.000 exemplars d’un conte sobre la dictadura

La reedició inclou nom i cognoms de diversos dictadors, com Ferdinand Marcos, expresident de Filipines

Imatge de l'interior del llibre editat per Media Vaca / À Punt NTC

Un dels grans èxits de vendes a les Filipines és un llibre infantil reeditat per l'editorial valenciana Media Vaca. Así es la dictadura va nàixer fa quaranta anys, en plena Transició espanyola. Després de la mort del dictador Francisco Franco, el mercat editorial s'obrí a un espai de llibertat i reflexió que va fer possible la creació de llibres infantils per a créixer en democràcia, com aquest. El text continua vigent en altres latituds on la situació d'abús té nom propi. 

L'editorial valenciana Media Vaca va decidir reeditar el llibre, posant nom i cognoms als dictadors, també a Ferdinand Marcos, l'expresident de les Filipines. En un mes, s'han venut més de 50.000 exemplars de la versió en tagal. “El llibre s’ha fet en països tan diferents com Taiwan, el Brasil o França vol dir que compartim coses, aquest instint que tenen alguns governants per a controlar la vida de la gent”, ha explicat Vicente Ferrer, editor a Media Vaca. 

“Es va començar a parlar a través de les xarxes que existia aquest llibre i al mes de maig havien venut 50.000 exemplars de colp, que és una barbaritat”, ha explicat Begoña Lobo, editora de Media Vaca.

El fill de l'exgovernant ha acabat sent elegit com a nou president d'aquell país on la família va furtar 10.000 milions de dòlars. Cares de règims totalitaris per a ensenyar què fan els adults quan es converteixen en dèspotes.

També et pot interessar

stats