L’empresària del calcer Rosana Perán dona el tret d’eixida a les festes d’Elx

La directiva de la firma Pikolinos, també al capdavant de la Confederació Europea del Calçat, lloa el paper de les dones que han treballat els lideratges des de l’anonimat

L'empresària Rosana Perán durant el pregó de les festes d'Elx que va oferir este dimecres a la nit
L'empresària Rosana Perán durant el pregó de les festes d'Elx que va oferir este dimecres a la nit

Les festes d’agost d’Elx ja han començat. L’empresària il·licitana Rosana Perán, amb una àmplia trajectòria en el sector del calcer, donava este dimecres a la nit el tret d’eixida a les celebracions. Molt emocionada i fent vibrar el cor del públic que es va concentrar a la plaça de Baix d’Elx, Perán va fer un pregó dedicat a les dones que, en silenci, han construït el seu lideratge.

A més de les seues paraules en clau feminista, la il·licitana també va incidir en els valors que envolten el poble d’Elx, en la cultura i en la defensa del seu patrimoni.

“L’experiència ha sigut inoblidable, la tinc gravada en la part més profunda de la meua ànima, del meu ser”, admetia minuts després de convidar la ciutadania a participar en les festes grans de la ciutat.

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, destacava la vinculació de Rosana Perán amb la ciutat, que al mateix temps ha estat estretament vinculada amb la indústria del calcer, que ocupa des de fa anys a la pregonera d’enguany. En este sentit, Ruz destacava que Perán ha ocupat càrrecs institucionals que, per primera vegada i amb ella, tenien al capdavant una dona, com ara la presidència de la Confederació Europea del Calçat o la vicepresidència del grup Pikolinos.

Reconeguda en l'àmbit empresarial

Rosana Perán recentment va rebre el Premi Dux 2024 com a líder emergent, i el 2008 es va convertir en la primera dona a presidir l'Associació d'Industrials del Calçat d'Elx (AICE). El 2010 va ser precursora de la fusió de les quatre patronals locals que convivien a la Comunitat Valenciana, formant la patronal autonòmica AVECAL, de la qual va ser presidenta fins al 2015.

En l'actualitat és presidenta de la Confederació Europea del Calçat i de la Federació d'Indústries del Calçat Espanyol. A més, des del 2008 és vicepresidenta executiva del grup Pikolinos i la presidenta de la Fundació Juan Perán - Pikolinos.

També et pot interessar

stats