L'exposició “Ninots de paper” homenatja a València el taller faller dels Puche

La mostra a l'Ateneu Mercantil de la ciutat inclou retrats de les obres de tres generacions d’artistes de la mateixa família  

Tres generacions d'artistes de la família Puche han viscut en primera persona l'evolució de les falles / À Punt NTC

L’Ateneu Mercantil de València acull fins al 18 de febrer l’exposició “Ninots de paper” de Pepe Puche Hernández. Es tracta d’una col·lecció de retrats de les obres més icòniques que han eixit del taller de la família Puche al llarg de cinc dècades. 

Són ja tres generacions d'artistes d’una mateixa família que han viscut en primera persona l'evolució de les falles: Julián, Pepe i Marina. “Els ninots eren de cartó, els braços de palla, els caps de cera i els vestits de tela”, recorda Pepe, que explica que se n’anà uns anys “i quan torní es feia tot de suro”. 

Marina, per part seua, reivindica que “el ninot és el que et fa riure, pensar i sentir, és el que conta coses en la falla. L’exposició compta amb figures que van acabar indultades del foc o que van esdevindre una representació memorable.

La mostra es pot visitar de manera gratuïta entre setmana des de les 17 a les 20:30 hores i els caps de setmana des de les 11:30 a les 13:30 hores i de 17 a 20:30 hores.

A més, Pepe Puche oferirà una conferència el dijous 15 de febrer al saló Sorolla d’aquest mateix espai amb el títol "El paper del ninot en la falla".

També et pot interessar

stats