L’orquestra ADDA Simfònica d’Alacant, també nominada als premis American Grammy

La banda ha sigut nominada als Grammy Llatins, que se celebren a Sevilla el 17 de novembre

Imatge d'arxiu de l'ADDA Simfònica
Imatge d'arxiu de l'ADDA Simfònica / ADDA Simfònica

Nou reconeixement internacional per a l’ADDA Simfònica. L’Acadèmia de la Gravació dels Estats Units ha anunciat aquest divendres a la vesprada que l’orquestra resident de l'Auditori de la Diputació d'Alacant està nominada en la categoria de Millor àlbum de conjunt de gran format de jazz (en anglés, Best Large Jazz Ensemble Album) pel projecte Ritmo. Chick Corea Symphony Tribute

És la segona nominació que l’orquestra rep en els últims mesos. A mitjan setembre els Grammy Llatins també van anunciar la nominació, en aquesta ocasió en la categoria de millor àlbum instrumental. Els guanyadors d’aquesta edició es donaran a conéixer el dijous 16 de novembre en una cerimònia que per primera vegada ix de Miami i tindrà lloc a Sevilla. 

En les seues xarxes socials, la Diputació d’Alacant ha volgut celebrar la notícia. “Estem d’enhorabona. El disc The Chick Corea Symphony Tribute i la nostra orquestra arriben al cim de la música internacional”, han manifestat. 

L’àlbum, gravat en directe en juliol de 2021 durant el Festival FIJAZZ celebrat a l’Auditori ADD, és un homenatge al músic Chick Corea i “la seua enorme influència en el Jazz contemporani i la seua fusió amb la música llatina”, segons ha explicat l’impulsor i director de l’ADDA Simfònica, Josep Vicent. Corea, que va faltar cinc mesos abans que el disc fora una realitat, és un dels músics de referència per al director alteà. El projecte, amb arranjaments del pianista i compositor guanyador d’un Grammy llatí Emilio Solla, revisita dotze de les peces més icòniques de la discografia del pianista i compositor nord-americà. 

Josep Vicent: “Estic volant”

“Estic en un núvol, estic volant”, ha sigut la primera valoració als micròfons d’À Punt Notícies de Josep Vicent davant de la nominació, de la qual s’ha assabentat a través d’un article en The New York Times. El director ha volgut expressar el seu “agraïment sincer” a les dues acadèmies que –diu– han valorat el bon nivell de l’àlbum, però també els músics, col·laboradors, a la Diputació d’Alacant i als equips tècnics i artístic que han fet del projecte una realitat. 

Vicent també ha avançat que ha rebut un correu electrònic de la viuda de Chick Corea, que li donava l’enhorabona. “Com a alacantí i valencià, vull que la meua gent senta emoció, ja que crec que és una nominació de tots. Soc un músic que sempre he vist que no hi havia límit entre els estils, el disc és jazzístic, simfònic, clàssic, folk, contemporani i inclou totes les influències. Vull que s’entenga com una unitat entre cultures, com un símbol de pau”, ha manifestat. 

Àudio
Entrevista al director de l'orquestra ADDA Simfònica, Josep Vicent

També et pot interessar

stats