Més llengües cooficials i més estils diferents entre els 800 temes que rep el Benidorm Fest per internet

El jurat analitza ara les propostes que s’escoltaran a la ciutat de la Marina en les semifinals que començaran el 30 de gener

Actuació de Blanca Paloma en la final del Benidorm Fest 2023
Blanca Paloma durant l'actuació en l'última edició del Benidorm Fest, que va guanyar / Joaquin P. Reina (Europa Press)

Més de 800 temes rebuts per internet, entre els quals s’aprecia un increment dels cantats en llengües cooficials i d’estils musicals diferents, aspiren a participar en la tercera edició del Benidorm Fest, el festival que acull la ciutat de la Marina Baixa i que permet triar la cançó que representarà a Espanya en el pròxim festival d’Eurovisió.

La xifra, que pràcticament dobla les cançons rebudes en l’anterior convocatòria, quan se'n van rebre 455, possibilitarà que es trien les setze millors propostes que s’escoltaran al Benidorm Fest del 30 de gener a l’1 de febrer i el 3 de febrer, quan se celebrarà la gran final. Les cançons selccionades pel jurat es faran públiques l’11 de novembre a Sevilla, coincidint amb la celebració allí dels Latin Grammy.

Artistes consagrats i emergents

Des de l’organització d’aquest festival han assenyalat que els temes que han rebut a través del web suposa un “rècord” respecte a edicions anteriors. Totes les cançons presentades, segons ha destacat la Corporació de RTVE, s'han presentat amb un conjunt complet de cantant i cançó, amb presència tant “d'artistes consagrats com emergents”.

Reggaeton, trap, música urbana i electrònica, gèneres que no predominaven en edicions anteriors, han augmentat la seua presència entre els aspirants de 2024, així com el nombre de cançons en llengües cooficials, sens dubte fruit de l'èxit previ de temes com Terra”, de Tanxugueiras o Que esclati tot”, de Siderland.

També et pot interessar

stats