La Llotja de la Seda, el monument més visitat de 2024 a València
L'espai, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, va rebre més de 750.000 visites
El nombre de visitants dels museus i monuments municipals de València va augmentar un 18% durant el 2024, fins a superar la xifra d'1,7 milions, enfront dels 1,4 milions de l'any anterior. L'emblemàtica Llotja de la Seda va ser de nou el monument més visitat i, entre els museus, el primer lloc va ser per al Museu Històric Municipal.
El regidor d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, José Luis Moreno, ha destacat que estos números “suposen un estímul per a continuar millorant les propostes, la programació i els serveis d'estos centres de divulgació i de difusió cultural i artística”.
Segons les dades recaptades pel Servei Municipal de Patrimoni Històric i Artístic, l'increment més gran de visites en termes globals va correspondre al Museu Històric Municipal, reobert el novembre del 2023 i que l'any passat va registrar un total de 159.589 visitants més.
Seguidament, els museus i monuments que van experimentar una pujada major són, per ordre, les Torres de Serrans (amb un augment de 36.529 visites), la Llotja de la Seda (24.681 visites més que l'any anterior) les Drassanes (21.159 visites més) l'Almodí (11.661 visites més) i el Centre Arqueològic de l’Almoina (8.373 visites més).
La Llotja, el monument més visitat
En termes absoluts, els monuments més visitats en el 2024 van ser la Llotja de la Seda, seguida per les Torres de Serrans i les Torres de Quart. La Llotja va tancar l'exercici amb un total de 757.075 visites registrades; les Torres de Serrans en van rebre 340.906, i les de Quart, 89.754, informa l'Ajuntament de València en un comunicat.
Quant als museus municipals, el més visitat va ser el Museu Històric Municipal, que va registrar 159.610 visitants en 2024. En segon lloc, es va situar el Centre Arqueològic de l’Almoina, amb 98.511 visites; seguit pel Museu de Ciències Naturals, amb 77.042 visites.
Els museus i monuments de titularitat municipal són els següents: l’Almoina, la Cripta de Sant Vicent, la Sala Municipal d'Exposicions, el Museu Benlliure, l'Almodí, les Torres de Serrans, les Torres de Quart, la Casa Museu Blasco Ibáñez, les Drassanes, la Llotja de la Seda i el Museu de Concha Piquer.
També el Palau de Cervelló, el Museu de Ciències Naturals, el Museu d'Història de València, el Museu de la Ciutat, el Museu del Tossal, el Museu Històric Municipal, el Museu de l'Arròs, i els Refugis de la Guerra Civil situats en l'edifici de l'Ajuntament, al carrer Serrans, i en la pedania de Massarrojos.