Madrid fa un tast de les obres dels grans pintors que atresora el Belles Arts de València
La fundació Massaveu acull fins a mitjans de juliol una mostra de 150 obres d’artistes com Sorolla, Rubens o el Bosch que conserva la pinacoteca valenciana
Un recorregut artístic des de l’edat mitjana fins a principis del segle XX a través de 150 obres de reconeguts artistes com el Bosch, Rubens, els Ribalta o Sorolla. És la proposta que ofereix el Museu de Belles Arts de València als visitants madrilenys fins a mitjans de juliol. Es tracta de la primera exposició cronològica que impulsa la pinacoteca valenciana fora del nostre territori.
Amb aquesta iniciativa, que acull la fundació María Cristina Massaveu Peterson, el Museu de Belles Arts vol compartir amb visitants d’altres zones, Madrid en aquest cas, els fons que conserva.
El comissari de l’exposició "La col·lecció del Museu de Belles Arts de València. Entre el Bosch i Sorolla" i també director del Museu de Belles Arts de València, Pablo González Tornel, explicava a À Punt que la mostra la integren “obres de tota classe”.
“Retaules medievals, obres renaixentistes de Joan de Joanes o de San Leocadio, el tríptic dels improperis del Bosch, obres de Ribalta, de Ribera, de Rubens, de Zurbarán”, detallava González Tornel. A aquests artistes, cal afegir les peces de Gherardo Starnina, Joan Reixach, Joan de Joanes, Maarten de Vos, Vicente Macip, els Benlliure, Ignacio Pinazo, Muñoz Degraín o Sorolla, com enumeren des de la fundació que acull la mostra.
Les obres que han eixit de la pinacoteca valenciana temporalment segueixen una línia cronològica, que tracta de reflectir l’evolució del món Mediterrani, des de la baixa edat mitjana fins al món contemporani. Amb aquesta proposta, a més de mostrar-se la riquesa artística dels artistes valencians o vinculats al nostre territori, la fundació María Cristina Massaveu Peterson i el museu valencià pretenen també exhibir part dels fons que conserva la segona pinacoteca més important del país.
Col·laboració publicoprivada
Des de la fundació amb seu a Madrid destaquen que mostres com aquesta de les peces valencianes, a més d’enriquir la programació cultural de la ciutat, posen de manifest que la col·laboració “publicoprivada” permet acostar la cultura a tota la societat.
La mostra, que es pot visitar des d’aquest dimecres a la capital espanyola, és debades. Estarà oberta fins al 14 de juliol i hi ha visites guiades per a recórrer-la al ritme de les explicacions.