L'Ofrena a la Mare de Déu del Lledó, a pesar del vent

Els festers de Magdalena deixen vora 3.000 rams en l'Ofrena de flors a la patrona de la ciutat

L'Ofrena a la Mare de Déu del Lledó, a pesar del vent / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 de març 2025 - 18:41 Actualitzat: 29 de març 2025 - 23:02

Castelloners i castelloneres han demostrat este dissabte que la seua devoció és més forta que el vent que ha bufat a la capital de la Plana. A poc a poc, van anar arribant amb els rams de flors a la basílica per a anar donant forma al tapís en honor de la patrona de Castelló de la Plana.

En este acte tan emotiu, i un dels més importants de les festes fundacionals de la Magdalena, hi han participat enguany unes 3.000 persones vestides amb la indumentària tradicional.

Han recorregut els vora dos quilòmetres que separen el nucli antic de la basílica del Lledó, fins on han portat uns 2.700 rams primaverals i de clavells per a confeccionar el mural que han oferit a la patrona.

El tapís en honor a la Mare de Déu del Lledó en les festes de la Magdalena 2025
El tapís en honor a la Mare de Déu del Lledó en les festes de la Magdalena 2025 / Sonia González

Un dels moments més especials d'esta ofrena s'ha viscut quan les reines de les festes de Castelló, Paula Torres i Carla Ibáñez, han entregat els ramells de clavells blancs que portaven.

Amb este acte, les màximes representants de la Magdalena han posat el punt final a l'Ofrena a la Mare de Déu del Lledó 2025. Uns rams que ja formen part del tapís floral que llueix a la porta de la basílica.

El disseny enguany s'ha confeccionat majoritàriament amb flors variades. Al centre del panell hi ha un quadre de la Mare de Déu que descansa sobre una senyera i, als voltants, s'han col·locat rams de flors de colors. Dues franges verticals de línies roges i grogues com la senyera delimiten el mural pels costats.

Per a molts castelloners i castelloneres l'Ofrena és una data marcada en roig en el calendari, una de les vesprades més sentides de les festes de la Magdalena, que passa entre agraïments i precs. I en la que s'ha pogut veure també alguna llàgrima. No en va és un acte profundament marcat per l'emoció, la tradició i la devoció a la Lledonera.

El recorregut de l’Ofrena d'enguany ha eixit de la plaça Cardona Vives, i ha pasat pel carrer Colom i el carrer Major i la plaça Major, i ha recorregut eixe carrer fins a la plaça de María Agustina i l’avinguda Lledó fins a la basílica.

També et pot interessar

stats