Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Manuel Portaceli: “M’agrada deixar parlar a l’edifici, que es puga llegir la seua història”

El Col·legi Territorial d'Arquitectes de València li ret homenatge amb una exposició que recorre la seua trajectòria

L'arquitecte Manuel Portaceli, en declaracions a À Punt Notícies

El Col·legi Territorial d'Arquitectes de València ret homenatge a Manuel Portaceli amb una exposició que recorre la seua trajectòria i fa un repàs pels projectes més significatius, com la rehabilitació del Museu de Belles Arts de València o el teatre romà de Sagunt.

La seua trajectòria educativa i professional el van fer mereixedor el 2021 del títol de Mestre Valencià d’Arquitectura, la màxima distinció que atorga el Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana. Ara, aquesta exposició reuneix les senyes més característiques de l'obra de Manuel Portaceli. “He pogut veure més coses de les que em pensava que havia fet. M’han fet reflexionar i veig el camí que volia fer. Encara crec que em falta molt, però no sé sí tindré temps per a fer-ho”, assegura l’arquitecte. 

L'arquitectura de Portaceli, arreplegada durant anys en els catàlegs dels millors projectes i construccions europees del segle XX, s'agrupa entorn de tres fils conductors: l'habitatge unifamiliar, els edificis docents i la rehabilitació de monuments del passat. En les intervencions sempre busca el mateix. “M’agrada deixar parlar a l’edifici, que es puga llegir la seua història i al mateix temps revitalitzar-lo amb la intervenció actual”, manifesta. 

Les drassanes i el Museu de Belles Arts de València (abans, Sant Pius V), el teatre romà de Sagunt i l'Almodí de Xàtiva són alguns dels més de trenta projectes de l'autor redactats entre el 1978 i el 2002. Componen la retrospectiva de la seua obra, que –ara– l'arxiu Històric del Col·legi Territorial d'Arquitectes de València exposa fins al 9 de febrer. 

Art

També et pot interessar