MAPA | De la mona a la coca de panses i anous: descobreix on menjar els millors dolços de Pasqua d'enguany

Coneix els guanyadors del Concurs de Dolços de Pasqua del Gremi de Forners i Pastissers de València

El Gremi de Forners i Pastissers de València ha anunciat els guanyadors del 38é Concurs de Dolços de Pasqua 2025 que organitza, cada any, amb el patrocini de la Diputació de València. 

Classificació per categories:

Millor mona tradicional de Pasqua:

  1. Pastelería Vicente García (València)
  2. David Esteve Pastelería (València)
  3. Horno Pastelería Martínez (València)

Millor panou:

  1. Forn Inma Moliner (Mislata)
  2. Horno Eduardo Masanet (València) 
  3. Obrador La Dama Salvaje (València)

Millor coca de panses i anous:

  1. Obrador La Dama Salvaje (València)
  2. Pa de l’Artesana (València)
  3. Forn Velarte (València) 

Innovació:

  1. David Esteve Pastelería (València)
  2. Horno San Antonio (València)
  3. Horno San Antonio (Sant Antoni de Benaixeve)

Millor mona artística:

  1. Horno San Antonio (Sant Antoni de Benaixeve i València)
  2. Forn Velarte (València)
  3. Pastelería Vicente García (València)

Millor ornamentació comercial de Pasqua:

  1. Horno San Antonio (Sant Antoni de Benaixeve i València)
  2. Pastelería Vicente García (València)
  3. Forn Velarte (València)

El 38é Concurs de Dolços de Pasqua 2025, celebrat durant els dies 14 i 15 d'abril, forma part de la campanya que, cada any, organitza el Gremi de Forners i Pastissers de València i que té com a objectiu fer valdre la tradició gastronòmica valenciana.

En esta ocasió, el lema triat per a la campanya és #LaMonaViajera, amb el missatge “Et prengues on et prengues la mona, que siga del teu forn de barri”, que vol destacar la qualitat del producte artesà, al mateix temps que es promou el consum local als forns de barri.

Una declaració d’amor per l’ofici

Juanjo Rausell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València, explica que este concurs, amb quasi quatre dècades d'història, representa molt més que una competició: “És una declaració d'amor pel nostre ofici, pels sabors que ens uneixen i per una manera de fer les coses que respecta el temps, la tècnica i l'essència de la nostra cultura gastronòmica”, assegura. 

També ha subratllat que, any rere any, els agremiats mantenen vives les receptes tradicionals, i “demostren una capacitat sorprenent per a reinterpretar-les amb creativitat i innovació”.

Com era d'esperar, en l’edició d’enguany volen tindre molt presents els forns de les zones afectades per la dana. I Rausell ha destacat que, afortunadament, “molts d'ells han aconseguit tirar avant amb enorme esforç i professionalitat malgrat les dificultats” i participar en el concurs. Tot un exemple “de resiliència i passió per este ofici”. 

També et pot interessar

stats