De la mar al cel: tot preparat per al Castell de l'Olla d'Altea

L'espectacle piromusical es podrà seguir per primera vegada en directe a partir de les 21:45 hores d'este dissabte en la televisió d'À Punt

Imatge d'arxiu del Castell de l'Olla Altea
Imatge d'arxiu del Castell de l'Olla Altea / Visit Altea

El cel d'Altea s'il·luminarà un any més d'esclats de llum i color en un dels esdeveniments més representatius d'este municipi de la Marina Baixa: el Castell de l'Olla. La 36a edició del xou piromusical, que se celebra el dissabte més pròxim a la festivitat de Sant Llorenç, reuneix cada any vora 50.000 espectadors que acudeixen al municipi per a gaudir d'un espectacle únic.

El Mediterrani és, juntament amb la pólvora i la música, una de les protagonistes de la nit. El castell que fa possible la màgia es llança des de diverses plataformes flotants —enguany huit— situades enmig de la mar, que fan que l'aigua de la badia reflectisca el color dels focs i generen una representació per partida doble.

La Pirotecnia Vulcano, per segon any consecutiu, serà l’encarregada de disparar este castell de focs artificials amb una logística “impossible”; un espectacle pirotècnic únic a Espanya i de referència internacional dels castells piroaquàtics on es disparen més de 1.500 kg de pólvora.

L’esdeveniment va nàixer arran d’un homenatge al pirotècnic local Blas Aznar, el Tio Blai, el coeter, mort fa anys. En la primera edició es va llançar un castell de focs artificials especial en el seu honor i des de llavors, el Castell de l’Olla ha anat madurant fins a arribar al que és actualment.

Servei especial fins a la platja de l'Olla

TRAM d'Alacant oferirà este dissabte i les primeres hores del diumenge un dispositiu especial en la Línia 9 (Benidorm-Dénia) per a facilitar l'accés i retorn al Castell de l'Olla.

Amb este servei especial, que enguany es veu afectat per les obres de modernització que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana executa en este tram de la Línia 9, TRAM d'Alacant reforça i prolonga el seu horari habitual de servei amb circulacions addicionals únicament des de Benidorm fins a la platja de l'Olla d'Altea, en tots dos sentits.

A conseqüència d'estes obres, Ferrocarrils està oferint un servei alternatiu d'autobús entre les estacions d'Olla Altea i Calp, per la qual cosa, davant les dificultats de trànsit previstes des de la vesprada a la nit, els autobusos que cobreixen este tram poden patir retards i funcionaran únicament en el seu horari habitual.

Al seu torn, durant la vesprada s'ha previst, des de les 16 hores i fins a la finalització de l'horari habitual, un autobús directe, que circularà per l'autopista, entre les estacions de Benidorm i Benissa, en tots dos sentits.

Per primera vegada, a través de la televisió d'À Punt

À Punt ha preparat una programació especial per a cobrir la 36a edició del Castell de l'Olla. Ferran Cano i Berta Báidez presenten el programa que començarà a les 21:45 h, on veurem tot l’espectacle pirotècnic.

Està previst tindre convidats i connexions en directe amb música en viu, l’actuació especial d’Helena Bianco, l’artista de Los Mismos, la companyia de la valenciana més divertida de la televisió, Carmen Alcayde, i moltes sorpreses més.  

Recentment, la Confraria del Castell de l’Olla d'Altea va distingir À Punt amb el premi Illeta d'Or per fomentar este tradicional espectacle pirotècnic.

També et pot interessar

stats