Mazón diu que aquestes Falles són "d'unió i de dolor" del poble valencià per l'incendi

El cap del Consell afirma que mai havia vist el poble valencià tan unit però, alhora, tan adolorit, "dues sensacions que semblen contradictòries però que ens fan caminar units".

Mazón aquest divendres en l'acte d'inauguració de les obres de la Plataforma Intermodal de Parc Sagunt II
Mazón, aquest divendres en l'acte d'inauguració de les obres de la plataforma intermodal de Parc Sagunt II / X: @carlos_mazon_

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que les Falles d'enguany, que comencen aquest divendres amb la primera mascletà, seran d'unió i de dolor del poble valencià per l'incendi que va calcinar un edifici a Campanar i va causar la mort de deu persones.

En l'acte d'inauguració de les obres de la plataforma intermodal de Parc Sagunt II, el president ha recordat que la mascletà d'aquest divendres a la plaça de l'Ajuntament de València farà un homenatge a les víctimes de l'incendi i no hi haurà ambientació musical prèvia al tret com a mostra de respecte.

Mazón ha assenyalat que mai havia vist el poble valencià tan unit però, alhora, tan adolorit, "dues sensacions que semblen contradictòries però que ens fan caminar units".

"Aquestes Falles ens donaran l'oportunitat de poder tornar a demostrar al món de quina pasta estem fets a la Comunitat Valenciana, que som capaços de donar el millor de nosaltres mateixos per a estar units, per a acompanyar les víctimes, per a acompanyar les famílies, i alhora som capaços d'obrir els braços a molta gent que voldrà estar amb nosaltres", ha manifestat.

Una contradicció amb la qual els valencians "hauran d'aprendre a conviure" i enfront de la qual les administracions han reaccionat, ha apuntat amb relació a les ajudes que ja han començat a percebre els afectats per l'incendi i al reallotjament en un edifici municipal de Safranar, actuacions que s'han fet "en un temps rècord".

Mazón ha agraït de nou el comportament dels serveis públics, sense excepció, i de tota la ciutadania i tots els municipis de la Comunitat Valenciana que han traslladat la seua solidaritat.

Ha reiterat que són "unes Falles especials, unes Falles molt dures, que ens tornen a posar a prova com a poble amb la seguretat que sabrem afrontar-les a l'altura del que estem vivint", ha conclòs.

També et pot interessar

stats