El Ministeri de Cultura estrena un web dedicat a Vicent Andrés Estellés l'any del seu centenari

Arreplega tota la informació relativa a la vida i obra de l'autor, les activitats del Ministeri i part de l'arxiu fotogràfic familiar

El web dissenyat pel Ministeri en memòria d'Estellés
El web dissenyat pel Ministeri en memòria d'Estellés / Ministeri de Cultura

Este 4 de setembre es compleixen cent anys del naixement de Vicent Andrés Estellés a Burjassot, l'any 1924. El poeta, que va morir a València el 27 de març de 1993, està considerat un dels renovadors de la poesia en valencià en el segle XX. Amb motiu d'este centenari, el Ministeri de Cultura, a través de la Direcció General del Llibre, del Còmic i de la Lectura, ha volgut recordar-lo amb la publicació d'un web especialment dedicat al seu llegat.

El web fa un repàs per la biografia d'Estellés, l'obra literària principal i difon una col·lecció de fotografies, procedents la majoria de l'arxiu familiar, que permeten acostar la figura del poeta al públic en general.

Este web arreplega el programa d'actes commemoratius amb què el Ministeri de Cultura s'ha unit a la celebració del centenari. Una agenda d'actes propis, en col·laboració amb altres institucions, entre els quals han destacat recitals poètics com Poefesta, 19é Festival de Poesia d'Oliva, o Veus que reciten Estellés (a Gandia), taules redones com les Converses en l'Ateneu, o les jornades bibliotecàries Un escàndol de sonets i roses (a l'Alfàs del Pi).

Altres activitats del Ministeri de Cultura

A més, el 4 de setembre, la família d'Estellés va depositar part del seu llegat en la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes. A això, s'uneixen accions de difusió en l'exterior, en el marc de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic), de la qual Espanya és país convidat d'honor, entre altres activitats.

Al costat d'estos actes propis, el Ministeri de Cultura dona suport a dos de les accions més rellevants que organitza la plataforma Profundació Vicent Andrés Estellés. D'una banda, el concert central de l'aniversari, previst el 7 de setembre a Burjassot; i, d'altra banda, el web i les xarxes socials oficials de la commemoració. La plataforma està formada per més d'una desena d'associacions i entitats i s'hi pot accedir a través del nou web creat pel Ministeri dedicat a Vicent Andrés Estellés.

També et pot interessar

stats