'National Geographic' reconeix el Misteri d'Elx com a millor patrimoni cultural

La prestigiosa publicació editarà un número especial dedicat íntegrament a esta representació, patrimoni de la humanitat de la Unesco

Una de les imatges del Misteri d'Elx
Imatge d'arxiu del Misteri d'Elx / À Punt NTC

Els lectors i lectores de la revista National Geographic han votat el Misteri d’Elx guanyador de la I edició dels Premis + Història d’esta publicació, en la categoria de millor patrimoni cultural. Un guardó que s’ha fet públic en el número del mes de desembre d’esta publicació.

Estes distincions reconeixen la divulgació i promoció de la història, el patrimoni i la cultura en tot el territori espanyol, i es divideixen en sis categories. Ser la candidatura més votada de la categoria corresponent suposa la publicació d’una edició especial de la revista amb tota la informació relacionada amb els organismes o les entitats guanyadores. Per tant, pròximament es publicarà un número especial dedicat íntegrament a esta representació, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco en 2021. 

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, ha manifestat a través d’una nota de premsa que estan “molt orgullosos i contents”, i ha celebrat l'“extraordinària notícia” com una forma més de difondre i divulgar “l’obra cabdal de la nostra cultura” i de “mostrar-li al món la seua bellesa”.

Per la seua banda, el president de la Junta rectora del Misteri d’Elx, Francisco Borja, ha destacat que La Festa és “la perla del Mediterrani, el millor drama mundial i l'únic que s'escenifica dins d'una església”. A parer seu totes estes raons han fet que els il·licitans siguen “el poble triat” pels lectors i lectores d’'Historia National Geographic'. “Donem les gràcies a tots els lectors d'esta revista per triar-nos com a millor patrimoni cultural” postil·lat Borja.

La representació il·licitana estava nominada al juntament altres festes i tradicions espanyoles com el Carnaval de los Indianos de Santa Cruz de La Palma, a Canàries; Cigarrones del Entroido de Verín, a Ourense; La Patum de Berga, a Barcelona; i el Corpus Christi de Ponteareas a Pontevedra, Galícia. Totes podien votar-se fins al passat 10 d'octubre a través de la pàgina web de la revista.

També et pot interessar

stats