El món de la cultura i la política s'acomiada de Juli Mira

L'Institut Valencià de Cultura, l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual o l'Associació d'Actors i Actrius Valencians han lamentat la mort de l'actor alcoià

Juli Mira
Juli Mira, en una foto d'arxiu / À Punt NTC

Aquest dissabte de matinada ha mort l'actor alcoià Juli Mira a l'edat de 75 anys, una notícia que ha commocionat el món de les arts i la política valencianes, que han expressat el seu condol a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.

El director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assegurat que "l'empremta que deixa Juli Mira en l'audiovisual, en les arts escèniques i també en el món del doblatge és impressionant". No debades ha treballat amb grans directors de cinema com Sigfrid Monleón o Agustí Villaronga, ha recordat Guarinos.

L'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual també ha expressat el seu condol a través de xarxes socials. "Mai és fàcil acomiadar-se, però hi ha persones que sempre ens acompanyaran gràcies al treball que ens deixen", ha expressat l'entitat en X.

Per la seua banda, l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians ha compartit una foto de l'intèrpret i ha lamentat la mort del "nostre estimat actor i company".

També s'hi ha pronunciat a través de X l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, que ha destacat alguns dels treballs més populars de Mira, com Formentera Lady, Amar o el seu últim treball al cinema, Kepler Sexto B.

La política valenciana expressa el seu condol

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha transmés el seu condol a la família i les amistats a través del seu compte de X, tot destacant que "era un gran actor".

També s'ha pronunciat l'expresident de la Generalitat i actual secretari general del PSPV, Ximo Puig, que ha descrit Mira com "la veu del nostre país". A més, ha expressat als micròfons d'À Punt NTC des de la capella ardent instal·lada a Alcoi que l'actor "és una persona fonamental per a entendre el que ha estat el teatre i el cinema entre nosaltres, els valencians, i més enllà de les nostres fronteres".

Toni Francés, l'alcalde d'Alcoi, l'ha definit com "un actor extraordinari" gràcies a la capacitat de la seua veu "reconeixible per totes i tots", però també per la presència, que "omplia l'espai".

Àgueda Micó, diputada de Compromís-Sumar al Congrés, ha expressat també a Alcoi que Mira és la persona que millor representa la cultura alcoiana i valenciana. A més, ha destacat que "ha fet molt per la nostra llengua" i l'ha definit com "la veu del País Valencià".

També et pot interessar

stats