Montes: "L'impacte turístic del Benidorm Fest s'eleva per damunt dels 6 milions d'euros"

El festival per a escollir la representació espanyola d'Eurovisió dona el tret d'eixida aquest diumenge amb la celebració de la catifa taronja i la vista posada en la final del dissabte 3 de febrer

MONTES
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes / À Punt ntc

El Benidorm Fest inicia aquesta vesprada, amb la celebració de la catifa taronja, una setmana plena d'emocions que culminarà el dissabte 3 de febrer amb la gran final que revelarà qui succeeix Blanca Paloma i es converteix en el o la representant espanyola per a l'edició d'Eurovisió 2024, que se celebrarà al maig a Malmö (Suècia).

En aquesta tercera edició del Benidorm Fest, setze artistes competeixen per emportar-se a casa el Micròfon de Bronze, el trofeu del festival que ja han alçat Chanel i Blanca Paloma.

El 30 de gener, en la primera semifinal, participaran Lérica, Noan, Sofia Coll, Mantra, Miss Caffeina, Quique Niça, Angy i els valencians Nebulossa; mentre que l'1 de febrer serà el torn de María Peláe, Dellacruz, Marlena, st. Pedro, Jorge González, Yoly Saa, Roger Padrós i el valencià Almácor.

Repercussió i cost del Benidorm Fest

El Palau d'Esports l'Illa de Benidorm tornarà a acollir el gran escenari de Benidorm Fest, aquesta vegada més "circular i orgànic i amb més llums i pantalles que mai", que afavoriran posades en escena més espectaculars.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assegurat durant la celebració de la catifa taronja que l'impacte publicitari de l'esdeveniment "supera els 80 milions d'euros", mentre que l'impacte turístic directe a la ciutat de Benidorm "s'eleva als 6 milions d'euros", tenint en compte només la indústria hotelera. "Però si tenim en compte tot l'efecte arrossegament a la indústria auxiliar podem multiplicar per tres eixa xifra en només aquesta setmana", ha afegit la consellera.

Montes també ha assegurat que el festival és un esdeveniment que consolida "el caràcter desestacionalitzador", en celebrar-se en un període molt menys turístic. A més, ha afegit que gràcies al Benidorm Fest l'ocupació s'eleva a la ciutat "per damunt del 80%, inclús aconseguint puntes del 90% durant eixe cap de setmana".

Pel que fa a despesa, el Benidorm Fest d'anteriors edicions, el 2022 va costar 2,87 milions d'euros i el 2023, 4,07 milions. La Generalitat va invertir gairebé un milió d'euros en la primera edició i 1,5 en les de 2023 i 2024; mentre que l'Ajuntament de Benidorm va posar 200.000 euros el primer any i 500.000 els següents. Encara no es coneix el cost global de l'edició de 2024.

També et pot interessar

stats