'La mort de Guillem', millor pel·lícula dels Premis de l'Audiovisual Valencià
Icíar Bollaín ha guanyat el guardó a millor direcció i 'The Mystery of the Pink Flamingo', el de millor documental.
Aquest dissabte s'ha celebrat la gala de lliurament de la tercera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià. La cerimònia, que s'ha pogut seguir per la televisió d'À Punt des del Palau de les Arts de València, ha sigut conduïda per la presentadora Núria Roca. A més, ha comptat amb les actuacions musicals de La Fúmiga i Peter Gun and The Paper Hats.
La mort de Guillem, que comptava amb tretze nominacions, ha aconseguit tres guardons: millor llargmetratge, millor actriu protagonista per a Glòria March i millor guió per a Alfred-Pérez-Fargas i Roger Danés.
La boda de Rosa, que també partia com a una de les favorites, ha aconseguit el premi a millor direcció per a Icíar Bollaín i millor direcció de producció per a Cristian Guijarro.
En la categoria a millor llargmetratge documental, el premi ha recaigut en The Mystery of the Pink Flamingo, que també ha guanyat el de millor direcció artística per a Carla Fuentes i millor so per a Leticia Argudo.
Coses a fer abans de morir ha acabat la gala amb quatre guardons. El de millor actor principal ha sigut per a Sergio Caballero, mentre que Cristina Fernández Pintado i Ángel Fígols han sigut reconeguts com a millor actriu i millor actor de repartiment. Per la seua banda, Jose Zapater i Noelia Pérez s'han emportat el de millor música original.
El premi a millor vestuari ha sigut per a Inés Liverato i el de millor maquillatge i perruqueria per a Vicen Beti i Fina Espert, els dos pel treball en Un cercle en l'aigua.
Sara Marco Caballero ha obtingut el premi a millor muntatge i postproducció per Lobster soup i Celia Riera ha sigut guardonada a millor direcció de fotografia i il·luminació pel seu treball en La recepta de l'equilibri.
El jurat ha atorgat el premi a la millor sèrie a Parany, de Pro Ficció TV; La memòria rescatada, de Los Sueños de la Hormiga Roja, ha obtingut el guardó a millor sèrie documental; el premi a millor curt de ficció ha recaigut en el títol Stanbrook, de Nakamura Films i Nephillim Produccions; el millor curt documental ha sigut Apatxe, de Calibrant Produccions; el premi a millor curt d'animació ha estat per a Rutina, la prohibició, d'Hampa Studio; i el premi al millor videojoc l'ha obtingut Summer in Mara, de Chibig.
Empar Ferrer guanya el Premi d'Honor
L'actriu Empar Ferrer ha rebut el premi d'honor que atorga Cultura de la Generalitat per la seua extensa trajectòria i la profunda vinculació al sector audiovisual valencià. Cap recordar que Empar Ferrer ha interpretat multitud de papers en pel·lícules i sèries de televisió. Quant al cinema compta amb una trajectòria que abasta una trentena de pel·lícules, com ara Con el culo al aire, Que nos quiten lo bailao, Celos, Soldados de Salamina, Solas, El viaje de Carol o Las trece rosas.
Respecte als seus treballs en sèries de televisió, ha participat en més d'una vintena de títols entre els quals es troben Amar en tiempos revueltos, Hospital Central, Gran Reserva, La que se avecina, Aquí no hay quien viva, El tiempo entre costuras o la recent El pueblo.