El Museu Arqueològic d'Alacant rep els tresors de l'Iran

La col·lecció inclou joies, mostres d'escriptura i ceràmica mil·lenària que tracten de traslladar els visitants a la llunyana Pèrsia.

El Museu Arqueològic d\'Alacant rep els tresors de l\'Iran

Un vas cerimonial d'or de tres quilos, una flauta d'os de 6.200 anys abans de Crist, un alcorà del segle XVI i dues estàtues de Darios el Gran sense cap són algunes joies de "L'Iran, bressol de civilitzacions", l'exposició que aquest dijous s'inaugura al Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ).

"Una de les col·leccions més belles del nostre Museu Nacional de Teheran", resumeix Seyed Ali Pakdaman, representant del Ministeri d'Afers Estrangers de la República de l'Iran, declaracions amb què s'intueixen les dificultats burocràtiques que ha tingut el museu alacantí a l'hora de traslladar aquesta mostra, que ja es va presentar a Fitur. "La cessió d'aquest patrimoni col·lectiu ha sigut complicada, però les negociacions han arribat a bon port", ha declarat a Les notícies del matí Manuel Olcina, director del MARQ. 

El museu d'Alacant és el segon museu del món, després d'Holanda, que acull aquesta mostra, la més important sobre la cultura iraniana que s'exhibeix a Espanya en l'última dècada. Els fons, entre els quals hi ha joies, mostres d'escriptura i ceràmiques, es distribueixen en tres sales ambientades amb l'objectiu de traslladar els visitants a la llunyana Pèrsia. "Les obres van des de la prehistòria fins al segle XIX, visitant totes les civilitzacions que han passat per aquesta regió", ha explicat sobre aquesta civilització mítica per a la història d'Occident, l'exposició de la qual es podrà gaudir fins al mes de setembre.

També et pot interessar

stats