El museu de Belles Arts de València exhibeix 18 rèpliques d’estàtues clàssiques del segle XVIII
Es tracta d’un patrimoni escultòric de gran valor històric, que els alumnes utilitzen com a models a les aules.
El museu de Belles Arts de València exposa, fins al mes d’octubre, un conjunt de 18 reproduccions d’estàtues clàssiques que es van fer en els segles XVIII i XIX. Els alumnes de la Facultat de Belles Arts les utilitzen com a models a les aules i en treballs de recerca.
La sala Ribalta acull 18 de les 42 peces que conformen la col·lecció d’estàtues d’algeps de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles (inventariada entre 1773 i 1821), cedida a la Facultat de Belles Arts de la UPV en la dècada de 1970.
Formen un patrimoni escultòric, de gran valor històric, compost per còpies fidedignes fetes en els tallers de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid o adquirides a l’estranger, i que més de dos segles després encara segueixen en actiu a les aules.
La comissària en destaca el valor
La comissària de l’exposició, Susana Martí, ha destacat l’estudi de conservació de les peces, el seu valor incalculable i el material fràgil que les compon, i ha assenyalat que aquestes escultures, “allunyades de meres còpies, conviden a desenvolupar línies d’estudi que ens permeten salvaguardar el patrimoni”.
El Tors de Belvedere, el Discòbol de Miró, l’Esclau moribund de Miquel Àngel i la Venus de Milo són algunes de les figures que componen la mostra. Les peces s’han netejat i s’han traslladat amb cura extrema des de la UPV fins a la sala Ribalta. El conjunt forma part de les activitats commemoratives del 50 aniversari de la Universitat Politècnica.