El Museu de Belles Arts de València exhibeix obres de Sorolla, Benlliure i Picazo en 'L'empremta de Roma'

La mostra fa un homenatge a l'Acadèmia Espanyola de Belles Arts a Roma pel 150é aniversari

L'exposició "L'empremta de Roma", al Museu de Belles Arts de València / À Punt NTC

Bressol i centre de la cultura, Roma sempre ha servit d'inspiració per a generacions d'artistes i l'Acadèmia Espanyola de Belles Arts de Roma ha sigut clau en la seua formació. Enguany celebra 150 anys d'història amb l'exposició L'empremta de Roma, que endinsa el Museu de Belles Arts de València en un viatge entre el clàssic i el contemporani. “No és freqüent veure en un museu d’art clàssic una exposició que arribe fins al 2023, el mateix any de la inauguració”, destaca el director del centre, Pablo González. 

Estructurada en cinc capítols temàtics –"Far", "Comunitat", "Roma", "Viatge" i "Taller", arreplega una selecció de diferents tècniques artístiques, de l'escultura a la moda. Són un total de 114 peces d'artistes, entre els quals destaquen els valencians Sorolla, Benlliure i Picazo. “És una manera de mostrar l'Acadèmia de Roma, que sempre ha sigut un reflex de les variacions que ha patit el concepte mateix d'art al llarg del temps”, explica la comissària de la mostra, María Dolores Jiménez-Blanco.

Com a exemple i curiositat, entre els documents de la mostra, es pot trobar correspondència de l'últim director abans de la Guerra Civil, Ramón María del Valle-Inclán, un home fosc que es veu encegat per la llum dels joves artistes. “L’exposició és un reflex de les dues Espanyes, una més fosca i negra, com la de la generació del 97; i la de Sorolla, Benlliure i Pinazo, que està plena de llum”, detalla González. L'empremta de Roma es podrà visitar fins a l'11 de febrer.

També et pot interessar

stats