El Museu de Belles Arts de València inaugura "Sorolla. Orígens", els inicis del pintor de la llum valencià
La mostra, amb motiu del centenari de la mort del mestre valencià, explora el camí que va conduir Joaquim Sorolla a convertir-se en el pintor de major èxit de l'Espanya d'entre segles (XIX-XX)
Amb motiu del centenari de la mort del mestre valencià de la llum, el Museu de Belles Arts de València en col·laboració amb el Museu Sorolla de Madrid organitzen l'exposició "Sorolla. Orígens", que s'inaugura aquest dijous a les sis de la vesprada.
Una exposició que arriba a València després de passar pel Museu Sorolla de Madrid i que explora el camí que va conduir el valencià Joaquim Sorolla Bastida a convertir-se en el pintor de més èxit nacional i internacional de l'Espanya d'entre segles (XIX-XX).
La mostra es pot visitar a sala Joanes d'exposicions temporals del Museu de Belles arts de València del 30 de març fins a l'11 de juny i el seu comissari és Luis Alberto Pérez Velarde, conservador del Museu Sorolla.
Analitza la primera producció artística que englobaria des dels anys 1878 fins a 1884. És l'època, just abans d'anar-se'n a Roma, amb tot just vint-i-un anys, després del seu èxit en les exposicions a la Diputació de València amb El crit del Palleter.
En aquesta mostra es narren els inicis de la seua carrera artística, una etapa molt poc coneguda i estudiada en la producció de l'artista, a través de pintures, aquarel·les, dibuixos, fotografies i documents que es conserven en diferents institucions i que s'exposaran per a l'ocasió.
El projecte expositiu està format per 70 obres de diversa procedència. Una exposició que posa llum i veritat sobre els inicis del pintor en la seua València natal, sobre la seua formació a les Escoles d'Artesans i en la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.
Ens mostra un jove que compagina les classes de dibuix amb el treball en el taller de manyà del seu oncle José i que va obrint-se camí cap a l'èxit amb treball i molt esforç.
Les obres exposades són préstec de diferents institucions com la Diputació de València, el Museu Abelló de Mollet del Vallès, el Museu de Montserrat, la Diputació de Barcelona, el Museu de Belles Arts de Múrcia, la Diòcesi de Salamanca i el Museu Nacional del Prado, a més de nombroses col·leccions particulars.