Música, espectacle de drons i experiències immersives d’art valencià per al Nou d’Octubre

Les activitats programades se celebraran entre l’1 i el 7 d’octubre a València (Horta), Alacant (Alacantí), Castelló de la Plana (Plana Alta), Elx (Baix Vinalopó) i Vila-real (Plana Baixa)

Video mapping en el Palau de la Generalitat pel Nou d'Octubre
Videomapatge al Palau de la Generalitat pel Nou d'Octubre del 2023 / À Punt NTC

La Generalitat celebra el Nou d’Octubre amb concerts de grups musicals, espectacles de drons i experiències immersives amb obres d’art valencianes. Estes són algunes novetats d’enguany que se sumaran a la jornada de portes obertes del Palau de la Generalitat i a la projecció de videomapatge a la seua façana, així com a altres activitats, com tallers infantils, concerts de bandes de música i focs artificials. Les activitats programades se celebraran entre l’1 i el 7 d’octubre a València (Horta), Alacant (l’Alacantí), Castelló de la Plana (Plana Alta), Elx (Baix Vinalopó) i Vila-real (Plana Baixa).

El president Carlos Mazón, que ha presentat la campanya institucional del Nou d’Octubre, ha assenyalat que es tracta d’una “data simbòlica carregada d’història, d’identitat i de valors que expliquen allò que som”. Per això ha explicat que la programació és una invitació a celebrar “la nostra festa tots junts”. En eixe sentit, el cap del Consell ha animat a participar-hi i gaudir de la programació dissenyada per la Generalitat i també per molts ajuntaments, “perquè les festes són més festes si les compartim”, ha dit.

Portes obertes al Palau de la Generalitat

Com és habitual, de l’1 al 7 d’octubre es podrà visitar el Palau de la Generalitat en horari d’11 a 14 i de 16 a 19 hores, on, a més de conéixer la seu del Consell, es podrà disfrutar d’una experiència immersiva en les obres pictòriques de l’històric edifici: El Tribunal de les Aigües de València, de Bernardo Ferrándiz, i La ferida del rei en Jaume en la conquesta de València, de Salvador Martínez Cubells. I del 4 al 6 d’este mateix mes es podran degustar els dolços típics de Sant Donís a la gastroneta que estarà situada al carrer de Cavallers de València, enfront del Palau.

Espectacle de drons i videomapatge

Les noves tecnologies s’incorporen a la celebració i la nit del 4 d’octubre, a partir de les 21:30 hores, s’oferirà un espectacle de drons que sobrevolaran el cel de la Marina de València. A més, el dissabte dia 5 es projectaran sobre la torre Vella del Palau, a les 22:30 hores, els vídeos participants en la primera edició del Concurs Internacional de Videomapatge, emmarcat en el Festival Internacional de Cine Infantil de València, que acull la ciutat fins al 6 d’octubre. I el dia 8 es projectarà un videomapatge sobre la torre Vella, cada quinze minuts entre les 21:30 i les 23:30 hores.

Quant a les activitats dirigides al públic infantil, el dissabte 5 d’octubre s’ha programat una fira circense a la plaça Gabriel Miró d’Alacant, una fira medieval al carrer dels Cavallers de València, una kermesse a la plaça de les Aules de Castelló de la Plana i un taller de jocs en la plaça de Baix d’Elx.

Festival Som de la Terreta

El dissabte dia 5 se celebrarà el festival Som de la Terreta, que pretén reivindicar la diversitat cultural i musical de la Comunitat Valenciana, amb una experiència per a tots els públics en un ambient que combinarà el millor de la cultura i l’entreteniment. D’esta manera, en horari d’11 a 15 hores, els assistents podran gaudir de tallers, activitats infantils i degustar productes gastronòmics, i a la vesprada, a partir de les 16 hores, començarà la programació musical.

En concret, Alacant comptarà amb les actuacions d’Abraham Mateo, Colomet, Hey Kid, La La Love You, Marlon, Pignoise i Taburete. A València actuarà Funzo and Baby Loud, Iñigo Quintero, Itaca Band, Maldita Nerea, Marlena  Samurai. I a Vila-real, Álex Ubago, Belén Aguilera, Beret, Cactus, Chanel, Depol, Jazzwoman i Nena Daconte.

El festival Som de la Terreta de la ciutat d’Alacant se celebrarà al moll XII del port; el de València, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i el de Vila-real tindrà lloc al parc de la Maiorasga. Les entrades per a estos esdeveniments musicals tindran un cost de dos euros.

Bandes de música i focs artificials

Les bandes de música protagonitzaran el matí del diumenge, 6 d’octubre, amb concerts que tindran lloc, a les 12 hores, de manera simultània a Alacant, València, Castelló de la Plana i Elx. En concret, al passeig de l’Esplanada d’Alacant actuarà la Unió Lírica Pinosera; a la plaça de la Mare de Déu de València, el Centre Instructiu Musical Santa Cecília de Iàtova; a la plaça de les Aules de Castelló, la Unió Musical d'Alfondeguilla, i a la plaça de Baix d’Elx, la Societat Instructiva Musical Romanera.

Finalment, en la matinada del 8 al 9 d’octubre es dispararan els castells de focs artificials, com a primer acte del Dia de la Comunitat Valenciana, des del port d’Alacant, el Campus de Tarongers de València, el Palau de Congressos de Castelló de la Plana i el pont del Ferrocarril d’Elx.

També et pot interessar

stats