Directes
Ara en la televisió
VALÈNCIA ÉS MÚSICA

El Muvim dedica una exposició a La Margot

El museu convida a conéixer la història d’aquesta diva de la trangressió a la València dels anys setanta

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim) dedica una exposició a La Margot / À Punt NTC

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim) dedica una exposició a La Margot, una de les estreles del transformisme valencià que va liderar als anys setanta esta disciplina artística transgressora.

Darrere d’aquesta còmica i imitadora de Sara Montiel està la figura d'Antonio Campos, un jove de Bétera que en la València predemocràtica es va atrevir a practicar un fenomen popular que alterarà l'escena nocturna: els transformisme. Aquesta forma de provocació es fa gran en xicotets locals, i en el món de la faràndula valenciana l’estrela és un xic de Bétera que es fa famós amb el nom de La Margot.

La Margot ha sigut una de les estreles del transformisme valencià. Darrere d'aquesta còmica i imitadora de Sara Montiel hi ha la figura d'Antonio Campos. Un jove de Bétera que va liderar als anys setanta esta disciplina artística transgressora. El Muvim li dedica una exposició per tota una carrera dedicada a exercir aquesta llibertat.

Reina del lamé i de la improvisació, inaugurava sales de festes i feia de diva en els music-halls i teatres com ara La Cetra, La Claca, o La Belle Époque, escenaris que dibuixen una ciutat transformada per l'atreviment i les perruques en què aquesta artista reclama un espai lliure per a representar persones i personatges.

Tal com explica un dels comissaris de l’exposició, Rafa Solaz, artistes com La Margot posaven el seu granet d’arena en la València dels anys setanta per a començar a conformar una societat més diversa.

Ara la seua història es pot veure documentada en el llibre i l'exposició que el Muvim li dediquen.

També et pot interessar