El nou Museu de la Mar divulgarà el patrimoni marítim de Castelló de la Plana

Ubicat a l'antiga Comandància de Marina, oferirà exposicions interactives, activitats educatives i esdeveniments per a promoure el coneixement de la mar i la relació amb la ciutat

Projecte del Museu de la Mar
Projecte del Museu de la Mar / Europa Press

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha informat este divendres el consell d'administració sobre el projecte del nou edifici a l'antiga Comandància de Marina. Una iniciativa de gran envergadura que inclou la creació del Museu de la Mar, dedicat a preservar i divulgar el patrimoni marítim de Castelló de la Plana i que oferirà exposicions interactives, activitats educatives i esdeveniments.

Este museu s'integrarà dins del nou edifici a l'antiga Comandància de Marina, amb l'objectiu de convertir-lo en un referent cultural i turístic de la zona, atraient visitants i la ciutadania, i fent valdre la història i relació de Castelló amb la mar. Oferirà exposicions interactives, activitats educatives i esdeveniments destinats a promoure el coneixement de la mar i la influència que té en la història.

Remodelació de tot l'entorn amb una inversió de sis milions d'euros

Rubén Ibáñez ha subratllat que el projecte del nou edifici de la Comandància inclou, a més, la remodelació de tot l'entorn. "És una oportunitat única per a revitalitzar la zona, fomentar la cultura, generar un espai de trobada per als ciutadans", ha dit. "El projecte canviarà tota la fisonomia de l'entorn, atés que al costat del nou edifici hi haurà una plaça diàfana i es retiraran tota classe de barreres i murs perquè puga veure's tot el passeig i la mar", ha explicat Rubén Ibáñez.

El projecte integral està inclòs en el pla d'inversions del Port Castelló. Té un pressupost de sis milions d'euros entre el 2025 i el 2027, una dotació econòmica que permetrà adequar-lo a les actuals exigències en matèria d'habitabilitat, salubritat, accessibilitat i eficiència energètica, així com pal·liar la demanda d'espais d'ús administratiu i cultural del port de Castelló. "Recuperem per a la societat un edifici en desús i abandonat, li dotem d'un entorn verd i millorem la nostra façana marítima per a ús de la ciutadania", ha afegit.

També et pot interessar

stats