Nova arribada de mestres europeus al Museu de Belles Arts de València

El MuBAV compra en subhastes les primeres adquisicions del 2024: tres peces de mestres europeus dels segles XVI i XVII

Assistents a l'exposició de Degrain al MUBAV
Assistents a l'exposició de Degrain al MUBAV / À Punt NTC

El Museu de Belles Arts de València (MuBAV) ha iniciat l'any amb la compra de tres importants peces de mestres antics europeus dels segles XVI i XVII. Una taula d'escola flamenca del primer terç del segle XVI, amb la representació de l'Eccehomo; un oli sobre tela amb sant Jeroni, fet entre el 1660 i el 1662, del pintor italià Mattia Preti; i un oli sobre taula amb el retrat de l'escriptora francesa Madeleine de l'Aubespine, datat entorn del 1570, del pintor francés Jean Decourt (retratista de la cort francesa del segle XVI).

El MuBAV continua així en la línia d'ampliar les seues col·leccions del 2023, quan va adquirir en subhastes d'art un total de tretze obres. Aquestes tres noves obres, que van eixir a subhasta pública a Madrid el 13 de desembre, les va adquirir la Generalitat per al Museu amb càrrec al seu pressupost ordinari del 2024.

Les adquisicions fetes el 2023 ascendeixen a una inversió total, incloent-hi les comissions de les cases de subhastes, de prop del mig milió d'euros. Les donacions també han sigut importants per a l'increment de la col·lecció, destacant les fetes per l'Associació d'Amics del Museu de Belles arts de València.

La col·lecció del Museu de Belles Arts de València està creixent amb l'objectiu d'esmenar les mancances en el seu discurs i incorporar a les sales obres mestres dels grans pintors europeus dels segles XV al XX, segons informa la Generalitat.

Autors com Joanes i Vila Prades reforcen la col·lecció de pintors valencians de la institució, mentre que peces com les de San Leocadio, Borgonya, Decourt, Allori, Sirani i Fortuny situen la pinacoteca al més alt nivell dels museus europeus.

L'objectiu del Museu de Belles arts de València per a aquest any és continuar creixent en qualitat per tal d'oferir la millor versió a la societat valenciana i seus visitants. Tanmateix, també ha presentat la programació d'exposicions per al 2024.

També et pot interessar

stats