Panxo: "Hi ha Zoo per a llarg"
La banda de Gandia viu la fi de gira de 'Llepolies', pensant com serà la pròxima: "Més repartida, més xicoteta, més seleccionada"
Amb la ressaca encara a flor de pell del que van viure dissabte al Wizink Center de Madrid davant de més de 8.000 persones, la banda de música Zoo posa el punt final a la gira 'Llepolies'. Ho fa el dissabte 10 de desembre amb un multitudinari concert al Palau de Sant Jordi de Barcelona, que reunirà unes 15.000 persones. I després? Molt s'ha parlat que la banda volia prendre's un descans, però Panxo, líder de Zoo, ho ha desmentit a À Punt NTC: "Esperem que hi haja Zoo per a llarg".
La intenció és descansar i parar a reflexionar, però no només els fans no els deixen, sinó que el mateix grup no pot: "Volíem rebolcar-nos en el feedback que rebrem, però la setmana que ve ja hem quedat a fer una reunió dimarts". I així és, Zoo "sempre a la contra i avant", com diuen en una de les seues últimes cançons.
Què serà de Zoo després de 'Llepolies'?
Després de la sobredosi d'adrenalina, o "borratxera d'emocions" com el mateix Panxo diu, la idea és viure el projecte de Zoo de manera més pausada amb una gira "més repartida, més xicoteta, més seleccionada". La banda de Gandia treballa de forma autoproduïda, el que comporta molta implicació, "molta faena, perquè ho controlem tot i volem eixir d'ahí i anar més còmodes". El que pretenen per a la temporada que ve és sumar-se a grans festivals i altres tipus de concerts que no provoquen tant de desgast, "poques dates i ben repartides, la idea és no saturar-nos".
Sempre que ens plantegem descansar, després mai ho hem dut a terme, el cap es posa ràpidament a pensar coses
Dimarts ja tenen previst posar-se a treballar per a seleccionar dates, gaudir del que han aconseguit fins ara i "si ix alguna cançó, publicar-la com hem fet enguany: solta i amb videoclip". Això sí, una cosa tenen clara: "Pensar en discos, de moment no".
Objectius superats
"Mai havíem pensat fer un Wizink i un Palau de Sant Jordi", ha confessat Panxo, líder de Zoo a À Punt NTC. Amb aquests dos multitudinaris concerts, la banda posa punt final a l'exitosa gira 'Llepolies' de la qual n'esperaven molt, però "els objectius sempre s'han vist superats".
A pesar d'això, la maduresa del grup i els anys treballats per davant de tots i cadascun dels membres, ha sigut determinant per a prendre's aquest projecte de Zoo amb la serenitat necessària: "És fàcil perdre l'oremus en aquest ofici, però a nosaltres ens ha vingut molt bé que açò passara amb certa edat".
De fet, Panxo ha destacat en l'entrevista com, cada vegada que la fama ha anat més en augment, la necessitat d'acostar-se als seus també: "Quan millor ha funcionat açò, és quan més necessitat he hagut de tindre al meu costat la meua gent".
Tres cançons: Cap per avall, Avant i Tobogan
Triar les cançons predilectes sempre és una tasca complicada, però Panxo ha volgut mullar-se i la seua selecció ha estat aquestes tres cançons per motius ben diferents:
- Cap per avall per una qüestió estratègica, ja que als últims concerts suposava la meitat del bolo i com ell mateix diu, "si hem arribat ahí bé, em relaxe i comence a anar més solt".
- Avant. Encara que fa dos anys que la fan a l'inici del concert, en aquests últims dos concerts a Madrid i Barcelona l'han col·locat per la meitat de l'espectacle i ha funcionat espectacularment bé. "Ha sigut la de més èxtasi i m'encanta, perquè m'agrada molt la cançó".
- Tobogan "és el clímax total, és la cançó més celebrada". A més, és potser la cançó més reconeguda i també la que es toca en última posició.
Una tasca de promoció de la llengua indiscutible: "Entén qui vol i no qui pot"
La música trenca barreres, també les lingüístiques i Zoo és una bona prova d'això. Amb la seua música han fet una tasca de promoció de la llengua indiscutible i han tret el valencià fora del nostre àmbit geogràfic. Però, com diu Panxo, "és el públic qui està donant una gran lliçó". Ells són una banda amb lletres reivindicatives, que volen compartir i transmetre un missatge, ells s'expressen en la seua llengua vehicular, amb la que s'expressen dia a dia, "amb naturalitat". És la gent la que està fent aquesta tasca de traducció, de comprensió i d'aprenentatge. "Entén qui vol i no qui pot", remata Panxo.