Pepet i Marieta alcen la veu contra la MAT amb Ebri Knight, Tesa, El Diluvi i Xavi Sarrià

La banda denuncia, en un videoclip rodat a Morella, les línies de molt alta tensió que “posen en risc l’equilibri natural de la població” 

Fragment del videoclip "No a la MAT"
Fragment del videoclip "No a la MAT" / Pepe Girona

“La línia de molt alta tensió és una manipulació que anteposa el capital al bé de la població”. Així de contundents s’expressen el grup Pepet i Marieta en el seu nou senzill “No a la MAT”. A ritme de ska rock, la banda denuncia les diverses línies de molt alta tensió impulsades per l’empresa Forestalia a Morella i que “posen en risc l’equilibri natural de la població”. 

“No a la MAT” compta amb les col·laboracions dels artistes i grups El Diluvi, Ebri Knight, Tesa i Xavi Sarrià. També de l’Aplec dels Ports 2023, que s’ha volgut sumar a la causa en un videoclip rodat a Morella, seu de la subestació elèctrica on connectaran entre d'altres la MAT fins a Almassora i una altra procedent de Terol.

Des de la banda recorden que, a més de l’impacte visual i acústic, la MAT atempta contra l’hàbitat natural i la flora i fauna, augmenta l’emissió de gasos hivernacle, asseca el sòl i n’augmenta el risc d’incendi, i l’electromagnetisme que genera pot provocar malalties com diferents tipus de càncers i Alzheimer entre altres.

“L’alternativa passa per una transició energètica distribuïda i de proximitat, al marge dels oligopolis, amb implicació de la població del territori i les entitats implicades, i que promoga la protecció del sòl agrari i el sector primari”, asseguren en un comunicat.

Foto final del videoclip "No a la MAT" de Pepet i Marieta
Foto final del videoclip "No a la MAT" de Pepet i Marieta / Pepet Girona

També et pot interessar

stats