Premien el MARQ com el millor museu europeu en projectes de didàctica, educació i responsabilitat social

La institució alacantina ha sigut l’única espanyola en rebre un DASA Award, que atorga l'Acadèmia Europea de Museus, en una cerimònia celebrada a Xipre

Façana del MARQ d'Alacant
Façana del MARQ d'Alacant

El Museu Arqueològic Provincial d'Alacant MARQ ha obtingut un DASA Award 2024, concedit per l'Acadèmia Europea de Museus. Este premi, entregat este dissabte durant una cerimònia celebrada a Xipre, l'acredita com el millor centre europeu en projectes de didàctica, educació i responsabilitat social.

El director gerent de la Fundació CV MARQ, José Alberto Cortés, ha arreplegat el guardó, pel qual competia amb l'espai de la Diputació d'Alacant, el Leeds Museum de Regne Unit, el Hugh Lane Museum de Dublín (Irlanda), el Futurium en Berlín (Alemanya), l'Aarau City Museum de Suïssa i el Buzau County Museum de Romania. A més, el MARQ ha sigut l'únic museu espanyol que ha concorregut a este certamen.

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, ha ressaltat que el guardó “consolida la trajectòria internacional del MARQ i reconeix la important activitat divulgativa de la història que fa el museu per a tots els públics, especialment per als xiquets i els col·lectius més vulnerables, amb un programa de gran qualitat que inclou recreacions històriques, guies i visites adaptades i teatralitzades, conferències o seminaris, entre moltes altres activitats”.

Així mateix, ha confirmat que Alacant s'ha oferit per a acollir el 2026 el lliurament dels DASA Awards de l'Acadèmia Europea de Museus, ja que l'any vinent se celebrarà a Budapest, ha indicat la corporació en un comunicat.

Els guardons posen en relleu els programes educatius de centres culturals i museístics, tant a favor dels escolars com de col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió social, persones amb discapacitat, migrants i de tercera edat, entre altres. L'objectiu és afavorir la participació activa de manera directa o en col·laboració amb associacions i entitats públiques o privades, que destaquen per un enfocament innovador i atrevit, per a facilitar l'accés a la cultura a tots els ciutadans amb independència del seu origen, nivell d'estudis i capacitats.

També et pot interessar

stats