Les produccions valencianes guanyen pes en la Mostra de Cinema del Mediterrani
El certamen, que celebra València del 20 al 30 d’octubre, també homenatjarà el cineasta Lluís Rivera i lliurarà la Palma d’Honor al director Robert Guédiguian
La Mostra de Cinema del Mediterrani, que acollirà València del 20 al 30 d’octubre, obri les portes a una edició internacional amb segell valencià. Durant aquests dies, València posarà el focus en una cinematografia que, per primera vegada, tindrà una representació paritària.
En aquest sentit, Eduardo Guillot, director artístic de la mostra, apuntava durant la presentació que “arribar a aquest punt de 50 i 50 vol dir que hi ha pel·lícules de dones que tenen tota la qualitat del món com per a estar en seccions oficials i en la situació d’igualtat que les fetes per homes”.
L’encarregada d’obrir aquesta mostra, de la qual À Punt és el mitjà oficial, serà enguany l'òpera prima de Jordi Núñez. El jove realitzador de Pinedo debuta en el llargmetratge amb una declaració d'amor a València. “És una pel·lícula que parla molt de la nostra idiosincràsia”, afirma el cineasta.
No podem estar més satisfets. La d’enguany és la millor secció oficial que hem tingut mai
La secció oficial començarà el 20 d'octubre. El 30 d’aquest mes, sabrem quina de les 12 produccions que competeix s’emporta la Palmera d'Or de la mostra. Amb una secció informativa d'alt voltatge, els artífexs d'aquesta programació destaquen el talent de les propostes fílmiques i la paritat manifesta.
“No podem estar més satisfets. La d’enguany és la millor secció oficial que hem tingut mai”, admetia davant les càmeres d’À Punt la directora tècnica de la Mostra de Cinema del Mediterrani.
Mitja dotzena de les pel·lícules que es projectaran en la mostra d’enguany són made in València. En aquest certamen hi haurà caràcter i definició, que també abraçarà el cine d'un altre homenatjat: el cineasta Lluís Rivera, un veterà fent cine experimental al marge del sistema.
“Quan fas cinema a casa, la llibertat és absoluta, fas el que et dona la gana i t'ix el que t'ix”, manifestava l’homenatjat Lluís Rivera.
Robert Guédiguian rebrà la Palma d'Honor per ensenyar la part més fosca del capitalisme salvatge. Una lliçó a la francesa que universalitza el director, actor i guionista, amb el seu discurs cinematogràfic.