El productor valencià Eduardo Campoy, guardonat amb la Medalla d'Or dels Premis Forqué

40 anys de dedicació al cinema i la televisió li han valgut 92 nominacions als premis Goya i 20 reconeixements

Imatge d'arxiu del productor Eduardo Campoy
Imatge d'arxiu del productor Eduardo Campoy / Kike Rincon (Europa Press)

El productor cinematogràfic valencià Eduardo Campoy serà reconegut amb la Medalla d'Or de la 29a edició dels Premis Forqué. Amb aquest guardó, l'entitat de gestió de drets dels productors audiovisuals EGEDA reconeix la labor d'un productor bolcat amb el sector "que compta amb una diversa filmografia i que ha apostat decididament per la importància de l'audiovisual a Espanya".

En paraules del president d'EGEDA, Enrique Cerezo, "el Consell ha volgut reconéixer no només la figura de Campoy, la seua filmografia com a productor i la seua passió pel cinema i l'audiovisual en conjunt, sinó també la lluita intensa durant molts anys. La figura del productor gaudeix hui dia d'un gran prestigi gràcies al fet que ha sabut impulsar, prestigiar i defensar la figura del productor, que és essencial, prioritària i indispensable en el desenvolupament de la Indústria".

Entre totes les seues pel·lícules, Campoy ha obtingut prestigiosos premis en diferents festivals internacionals, a més de 92 nominacions als premis Goya, amb 20 guardons.

Campoy rebrà el guardó en la gala que se celebrarà el pròxim 16 de desembre a palau d'IFEMA Madrid, després de més de 40 anys de dedicació al cinema i la televisió espanyola. Va ser productor de cintes d'Agustín Díaz Yanes, Antonio Giménez Rico, Daniel de la Orden, Eloy de la Iglesia, Fernando Trueba, Jordi Grau, Mariano Barroso, Imanol Uribe, Enrique Urbizu, Pilar Miró o Vicente Aranda. A més, també ha coproduït obres de Bigas Lluna, Gerardo Herrero o Santiago Segura.

A banda d'exercir com a productor de cinema i televisió, va ser director de quatre pel·lícules: Copia cero (1981), que va codirigir al costat de José Luis Pacheco i que va comptar amb Fernando Fernán Gómez i Luis Suárez; A solas contigo (1990), interpretada per Victoria Abril, Imanol Arias i Juan Echanove; Demasiado corazón (1992), en la qual va treballar amb Victoria Abril, Manuel Bandera i Pastora Vega, i Al límite (1997), amb un repartiment encapçalat per Juanjo Puigcorbé, Lydia Bosch, Beatrice Dalle i Bud Spencer.

També et pot interessar

stats