'Toda una vida', 'Regreso a Raqqa', 'Karaoke Paradise' i 'Hardcore', premiades en el seté DocsValència
El projecte en desenvolupament La comunitat, d'Almudena Verdés, guanya el Premi DocsLab - À Punt
La setena edició de DocsValència ha conclòs aquest dissabte després de nou dies de projeccions amb algunes de les millors propostes de cinema documental d’enguany. La valenciana Tota una vida; Regreso a Raqqa, en la categoria nacional; la finlandesa Karaoke Paradise i el curtmetratge Hardcore han estat les pel·lícules premiades.
El lliurament de guardons del festival ha tingut lloc als Cinemes Lys de València durant la gala de clausura del certamen. Posteriorment, s’ha presentat la cinta Maldita. A Love Song to Sarajevo, d'Amaia Remírez i Raúl de la Fuente, premi Goya en la passada edició en la categoria de millor curt documental, amb la presència dels directors.
En un acte ple d'emocions i talent, també s’han entregat els premis en reconeixement dels projectes presentats en el sector d'indústria del festival. Entre ells destaca el Premi DocsLab - À Punt, que atorga 1.000 € al projecte en desenvolupament La comunitat, d'Almudena Verdés.
Finalment, el guardonat amb el Premi DocsMX ha sigut La Pietà, de Pepe Andreu i Rafa Molés, que tindrà l'oportunitat de participar en el laboratori Plataforma Ib, en la 18a edició del festival DocsMX, valorat en 3.000 €.
Els films guardonats
El film valencià Toda una vida, de Marta Romero, és una emotiva història sobre el poder de l'amor, i segueix una neta que grava l'àvia per a conservar els records que l'Alzheimer li està robant.
Regreso a Raqqa, d'Albert Solé i Raúl Cuevas, premiat en la categoria nacional, és una crònica del segrest més famós de la història per part d’Estat Islàmic: el de dènou periodistes i funcionaris d'ONG.
La pel·lícula Karaoke Paradise, del finés Einari Paakkanen, també ha sigut premiada en la secció Global Docs. Aquesta cinta captura moments de felicitat i records a través de diverses actuacions de karaoke en tot el paisatge finés. En aquesta secció, el jurat també ha decidit atorgar una menció especial a la pel·lícula Into the Hisse, de Lars Henrik Ostenfeld.
Finalment, el curtmetratge espanyol Hardcore, d'Adán Aliaga, ha sigut premiat per l'impactant relat sobre un home tetraplègic que viu al costat de la seua mare, que cuida d'ell; però, des de fa uns anys, el dolor és tan insuportable que pensa seriosament en la mort.