Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Quines són les millors mocadoraes de la Comunitat Valenciana?

Un forn de València i un altre de Puçol elaboren els millors dolços tradicionals presentats als concursos dels forners i pastissers

La tradició de la mocadorà està cada vegada més arrelada entre la clientela

Peres, cireres o figues naturals, però sense pell ni pinyol. Són les particulars fruites que, com cada principi d’octubre, decoren els aparadors dels forns i confiteries valencianes. Aquests establiments competeixen per a oferir a la clientela les més saboroses i atractives fruites de massapà de la mocadorà que es regala el dia de Sant Donís, el Nou d’Octubre. Però quines són, segons el parer dels forners i els confiters, les millors mocadoraes?

La que ha guanyat el XL Concurso de Sant Donís del Gremi de Forners de València és la que ha fet la pastisseria de David Esteve, que ha recreat la catedral com a decoració d’un dels dolços. “Tenim molts monuments bonics a la ciutat, hem d’afavorir que es vegen. I, a més, si és en dolç, millor”, argumentava Esteve a À Punt. 

A més, aquest pastisser tradicional ha fet doblet perquè l’aparador del seu establiment també ha aconseguit el guardó per presentar la millor decoració. 

L'art d'unir el sabor de l'artesania i la innovació en el disseny també han assegurat a Eliseo Valls, de la pastisseria Aixa de Puçol, el premi a la millor mocadorà del concurs del Gremi de Confiters. La qualitat del producte és, segons reconeix aquest forner, la clau d’aquesta victòria. “És un treball molt artesanal, és un producte que està tot fet a mà, és massapà de primera qualitat”, destaca Valls. 

Lluny de perdre’s aquesta tradició, el costum de regalar les fruites i hortalisses, juntament amb els piulets i tronadors embolicats en un mocador està prenent força any rere any. Així ho reconeix aquest forner que ha aconseguit ja onze vegades fer la millor mocadorà dels confiters: “Abans, la gent jove que entrava a la pastisseria et preguntava què eren eixes fruitetes, però ara ja entren directament a demanar-te una mocadorà”. 

Cuina

També et pot interessar