Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Recuperen en una casa a Santa Pola una àmfora del segle I, de l'època altimperial romana

La Guàrdia Civil va intervindre la relíquia per a dipositar-la al Museu de la Mar, una vegada confirmat el seu valor patrimonial

L'àmfora romana recuperada a Santa Pola / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha intervingut una àmfora altimperial tipus Dressel 7-11 en un domicili particular de Santa Pola. La peça data, probablement, del segle I i correspondria a la primera meitat del període històric de l'Imperi romà. Aparentment, es troba en perfecte estat.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat aquest dijous, ha sigut l'equip territorial de policia judicial d'aquesta localitat del Baix Vinalopó qui ha recuperat l'històric recipient, d'un alt valor arqueològic. La troballa s'ha produït de manera casual, mentre es duien a terme tasques d'investigació en l'habitatge.

Els agents que es trobaven en la casa es van adonar que hi havia una àmfora en una part del recinte i, en considerar la possibilitat que tinguera un gran valor patrimonial, van requerir als propietaris que la lliuraren per a realitzar les gestions pertinents i confirmar-ne l'autenticitat i procedència de la relíquia. Un dels habitants de la casa va col·laborar en tot moment amb les autoritats i, segons els va assegurar, en desconeixia l'existència i que tinguera cap interés arqueològic.

L'equip de la Guàrdia Civil manipula la peça històrica / Guàrdia Civil

Després del descobriment, la policia judicial va contactar amb els responsables del Museu de la Mar de Santa Pola perquè identificaren la peça. En analitzar-la, es va determinar que es tractava d'una àmfora altimperial tipus Dressel 7-11.

Com a conseqüència, el 14 de febrer, la Guàrdia Civil, la va depositar provisionalment en aquest espai museístic vetlant en tot moment perquè gaudira de les màximes garanties de seguretat i cura durant el trasllat. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha de dictaminar ara el depòsit definitiu de la relíquia en el centre. 

La Guàrdia Civil recorda que les peces arqueològiques, com a objectes que integren el patrimoni històric, són considerades com a béns de domini públic, propietat de l'Administració. Qualsevol troballa o tinença ha de ser comunicada a les autoritats i se'n prohibeix tant la comercialització com la manca de validesa que tindria qualsevol transacció o negoci jurídic d'una peça considerada d'alt valor històric.

el Baix Vinalopó

També et pot interessar