Rius, gorgs, cascades i tolls d'aigua naturals: les àrees de bany per a refrescar-nos a l'interior

Repassem els enclavaments on escabussar-se més enllà de la costa mentre practiquem esports aquàtics o fem una ruta, tot un atractiu per als amants del turisme rural i natural

Descobreix catoze destinacions per a gaudir dels rius, cascades o gorgs valencians
Descobreix catoze destinacions per a gaudir dels rius, cascades o gorgs valencians / À Punt NTC

L’estiu arriba i és el moment de treure de l'armari la roba més fresca i el material adient per a practicar les activitats aquàtiques que ens ajudaran a suportar les altes temperatures d’estos mesos vacacionals. 

La nostra vena més diumengera ix a flor d'aigua estos dies per a mimetitzar-nos amb el medi i que no ens falte de res en cada eixida.

Artefactes i complements com els escarpins, les camises hawaianes, les ulleres i aletes de bussejar, la crema solar, el flamenc flotador, la nevera portàtil o un bon ventall són sols alguns dels elements essencials per anar ben preparats.

Són moltes les opcions que trobem per a escabussar-nos i gaudir d’un refrescant bany mentre descansem als diversos racons i enclavaments a l’interior del nostre territori: piscines naturals, basses d’aigua, gorgs, rius amb rutes, llacs per a practicar esports d’aigua, barrancs i cascades. L’oferta és àmplia!

Tot un atractiu per als amants del turisme rural i natural que podran gaudir d’espais refrescants lluny de les tumultuoses platges. "Qui no es banya pel juliol, no es banya quan vol"!

1. Riu Millars, Montanejos (Alt Millars)

El riu Millars ha fet de Montanejos un paratge natural imprescindible. Entre els recursos naturals d'esta vila termal es pot gaudir d'agradables passejos a vora del riu, dels banys en les piscines naturals i de les fonts. N'és un exemple la coneguda Fuente de los Baños, amb una aigua amb propietats mineromedicinals per a la pell i que brolla a 25 °C tot l'any.

Riu Millars, Montanejos (Alt Millars)
Riu Millars, Montanejos (Alt Millars) / Web Comunitat Valenciana

2. Paratge del Molí, Cirat (Alt Millars)

A cinc minuts del centre de Cirat, en plena naturalesa, es troba la platja continental del Molí. Allí es pot prendre el bany gràcies al fàcil accés a l'aigua. Al paratge també hi ha una zona de pícnic.

Paratge del Molí, Cirat (Alt Millars)
Paratge del Molí, Cirat (Alt Millars) / Ajuntament de Cirat

3. Banys del riu Vilafermosa, Argeleta (Alt Millars)

El riu Vilafermosa al pas per Argeleta ofereix una piscina natural d'aigües fresques que convida veïnat i visitants a banyar-s'hi. Al costat d'este paratge està el poble, amb nombrosos serveis i propostes per a menjar.

Banys del riu Vilafermosa, Argeleta (Alt Millars)
Banys del riu Vilafermosa, Argeleta (Alt Millars) / Shutterstock

4. Piscina fluvial del riu Aiòder, Fonts d'Aiòder (Alt Millars)

La piscina fluvial del riu Aiòder (o Chico) es produeix per un xicotet dic artificial que genera un embassament d'aproximadament setanta metres per vint de superfície, envoltat de canyars i vegetació de ribera. Les aigües, gelades, refresquen a qui vulga banyar-s'hi.

Piscina fluvial del riu Aiòder, Fonts d'Aiòder (Alt Millars)
Piscina fluvial del riu Aiòder, Fonts d'Aiòder (Alt Millars) / Web Comunitat Valenciana

5. El Salto de la Novia, Navaixes (Alt Palància)

La història darrere del nom d’El Salto de la Novia pot ser tràgica, però el paratge alberga una gran bellesa. La cascada de seixanta metres d’altura aboca les aigües al riu Palància i està envoltada pel verd de la natura i les erosions de la muntanya.

El Salto de la Nóvia, Navaixes (Alt Palància)
El Salto de la Nóvia, Navaixes (Alt Palància) / Web Comunitat Valenciana

6. Naixement del riu Toixa, Toixa (Serrans)

El naixement del riu Toixa concentra una àmplia varietat d'ecosistemes i nombroses espècies protegides. El paratge es forma gràcies a l'aportació d'un gran brollador i a les aigües que recull, molt prop dels límits amb la província de Terol, on els visitants poden prendre el bany.

 Naixement del riu Toixa, Toixa (Serrans)
Naixement del riu Toixa, Toixa (Serrans) / À Punt Notícies

7. La Playeta, Xelva (Serrans)

La Playeta forma part de la coneguda Ruta de l'Aigua de Xelva. Es tracta d’un paratge amb salts d’aigua, cascades i una zona d'aigua encalmada on poder prendre el bany. L’Ajuntament en controla l'accés per raons d’aforament.

La Playeta, Xelva (Serrans)
La Playeta, Xelva (Serrans) / À Punt Notícies

8. El Gruñidor, Sot de Xera (Serrans)

El Gruñidor de Sot de Xera passa de ser un lloc de passeig a l'hivern a una zona apta per al bany a l'estiu, que el converteix en un dels principals recursos turístics del municipi. L'espai se situa pràcticament al costat del poble i disposa de zona d'aparcament.

El Gruñidor, Sot de Xera (Serrans)
El Gruñidor, Sot de Xera (Serrans) / Ajuntament de Sot de Xera

9. El Motor, Xestalgar (Serrans)

Xestalgar, amb 600 habitants, s'ompli de turistes a l'estiu que visiten la zona d'El Motor, una piscina natural amb una xicoteta platja i un restaurant. El nom el rep de l'edifici que hi ha al costat, construït a mitjan segle XX per a propulsar i elevar mecànicament l'aigua dels brolladors pròxims.

Motor Xestalgar
Motor Xestalgar / Web Comunitat Valenciana

10. Piscina fluvial del riu Túria, Bugarra (Serrans)

La platja fluvial de Bugarra és una de les poques d'este tipus a la Comunitat Valenciana. Veïns i turistes poden banyar-s'hi, prendre el sol en la gespa o fer un pícnic al costat d'este llac, al qual també acompanyen instal·lacions com bancs, taules i un parc infantil.

Piscina fluvial del riu Túria, Bugarra (Serrans)
Piscina fluvial del riu Túria, Bugarra (Serrans) / Web Comunitat Valenciana

11. Llacuna Playamonte, Navarrés (Canal de Navarrés)

A tres quilòmetres de Navarrés, es troba la llacuna de Playamonte: un llac d'aigua natural que per les arenes fines recorda una platja marítima. Al seu voltant hi ha zona de bany i pícnic, cases rurals, cafeteria i parc infantil.

Llacuna Playamonte, Navarrés (Canal de Navarrés)
Llacuna Playamonte, Navarrés (Canal de Navarrés) / Web Comunitat Valenciana

12. Gorg de La Escalera d'Anna (Canal de Navarrés)

El gorg de La Escalera d’Anna és un barranc amb grans caigudes d'aigua, de gran altura i necessitat de ràpel en diversos punts, al qual s'accedeix a través de 136 escalons i on els banyistes poden relaxar-se. Molt prop trobem el llac d'Anna, una zona menys accidentada geogràficament, i més còmoda per a tota la família, que disposa de barets per a prendre alguna cosa.

Gorg de La Escalera d'Anna (Canal de Navarrés)
Gorg de La Escalera d'Anna (Canal de Navarrés) / Web Comunitat Valenciana

13. Riu de Bolbait (Canal de Navarrés)

A la Canal de Navarrés trobem el riu de Bolbait. Al tram que passa prop del centre històric del municipi homònim s’ha instal·lat una zona recreativa que compta amb un pont de fusta, berenadors, lavabos i altres serveis per a l'oci. Al gorg Cadena i les cascades d’aigua que produeix es pot prendre el bany.

Riu de Bolbait (Canal de Navarrés)
Riu de Bolbait (Canal de Navarrés) / Web Comunitat Valenciana

14. Fonts de l'Algar, Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa)

Les Fonts d’Algar constitueixen un paratge natural a Callosa d'en Sarrià amb un elevat grau de conservació de la riquesa ecològica. Els visitants d’este paratge poden recórrer el quilòmetre i mig al llarg del llit del riu Algar per a veure el paisatge de roca calcària, cascades, brolladors, l'antiga presa, el canal i les séquies centenàries.

Fonts de l'Algar, Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa)
Fonts de l'Algar, Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa) / Web Comunitat Valenciana

També et pot interessar

stats