El Rototom obri este divendres sis dies de concerts per als amants del reggae

El festival de música té 7 escenaris, 150 artistes i una previsió de 220.000 assistents de 80 països

El Rototom comença este divendres la seua 29 edició / À Punt NTC

Les actuacions d’Alpha Blondy i l'homenatge al jamaicà Peter Tosh inauguren la 29a edició del Rototom Sunsplash de Benicàssim (Plana Alta), amb sis dies de concerts per als amants del reggae en un recinte amb 7 escenaris, 150 artistes i una previsió de 220.000 assistents de 80 països.

El Rototom va obrir dijous les taquilles, el recinte de concerts i la zona d'acampada per a rebre a milers d'assistents que fins al 21 d'agost compartiran un espai de música, reflexió, solidaritat, convivència i llibertat buscant junts el “poder de la utopia”.

L'estil jamaicà estarà representat per Romain Virgo i el raggamuffin d'Skarra Mucci; el reggae global, per l'artista francesa Mo'Kalamity, i Fyahbwoy acostarà l'escena espanyola.

El fill de Tosh, Andrew, cantarà els temes del seu repertori al costat de Soul Syndicate, la banda formada per músics que van acompanyar Peter Tosh en diverses de les seues gires mundials, com Fully Fullwood, Chinna Smith, Tony Chin, Keith Sterling i Santa Davis. Serà l'única oportunitat de gaudir d'este directe en tot Europa.

Segona jornada del festival

El dissabte, segona jornada del festival internacional, el Rototom farà el seu particular camí cap a la utopia des de les llegendàries arrels reggae de Black Uhuru fins al dancehall de la icona del gènere, Busy Signal, passant pel so global de Nattali Rize, Marcus Gad i North East Ska Jazz Orchestra Meets Wicked Dub Division.

L'escena espanyola, a cavall entre el reggae, el dub i l'hip-hop, estarà representada per Iseo & Dodosound, Rudymentari i Anier, segons han informat fonts de l'organització del festival.

A més, s'iniciaran els debats del Fòrum Social 2024, que ix del recinte i aterra per primera vegada en el Teatre Municipal de Benicàssim, en ple centre històric, per a enfortir vincles amb la localitat i arribar a més públic.

El raper Arkano, el director de cinema i productor Chechu García Berlanga —nebot del reconegut cineasta valencià— i les periodistes Ana Mansergas i Susana Golf dialogaran sobre el potencial de les arts per a construir utopies.

La posada en escena del Main Stage vindrà marcada per la presència de Black Uhuru, una de les bandes més importants de la història del reggae, premiada amb un Grammy per Anthem, que tindrà Benicàssim com única data a Espanya.

Busy Signal, considerat un dels millors artistes de l'escena dancehall jamaicana dels últims anys, coronarà la vetllada del Main Stage. La seua veu és “un poderós rugit que incita al ball”, assenyalen des de l'organització.

L'escenari Dance Hall rebrà l'artista de Martinica Maureen amb la seua shatta, un estil musical que es va originar en els riddims del dancehall de Jamaica i que s'ha desenvolupat com a forma d'expressió dels joves negres del Carib francés.

Northern Lights i Heavy Hammer celebraran junts els seus respectius 25 anys de carrera, i Selecta Petty Fox, Untouchable Sound, Docta Rythm Selecta i Lampa Dread completen el cartell de la vetlada del dancehall.

També et pot interessar

stats