El Rototom Sunsplash s’acomiada amb les actuacions de Beenie Man, Los Chikos del Maíz i Green Valley

Al festival han assistit milers de persones de setanta països, que han gaudit de més de 150 espectacles

Rototom 2024: Sis dies de festival, 150 shows i més de 200.000 persones
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 d'agost 2024 - 17:30 Actualitzat: 23 d'agost 2024 - 10:25

El festival Rototom Sunsplash, que durant sis dies ha reunit a Benicàssim (Plana Alta) els amants del reggae, diu adeu este dimecres a la 29a edició, que ha rebut l'assistència de milers de persones de setanta països per a gaudir de més de 150 concerts i espectacles. Així ho ha destacat Claudio Giust, director de comunicació del festival, que ha subratllat especialment l'actuació dimarts de The Wailers, que van convertir l'escenari principal en una celebració a la figura de Bob Marley en els 40 anys de l'àlbum Legend, i en l'homenatge a Peter Thosh.

Este dimecres el festival internacional s'acomiada amb les actuacions de la banda catalana Green Valley, que celebra els vint anys, i el hip-hop valencià de Los Chikos del Maíz. En la clausura també hi haurà el xou, amb actuació única a Espanya, del jamaicà Beenie Man, considerat el rei del dancehall.

A ritme de la música a l'estil de Nova Orleans de la brass band de reggae i ska Zebrass Marching Band, el públic del Rototom Sunsplash enfilarà esta vesprada l'última cercavila, que, des de fa sis dies, dona la benvinguda a l'inici dels concerts.

L'edició d'"El poder de la utopia"

El festival internacional reggae s’acomiada de l’edició "The Power of Utopia", després d'albergar diverses activitats culturals i científiques en la desena d'espais extramusicals per a tota mena de públic.

En l'agenda extramusical, l'última sessió del Fòrum Social 2024 posa el focus en l'emergència migratòria amb el títol "Segle XXI: valor o preu? La utopia d'una sola humanitat’. A la taula hi ha les veus d'Adela Cortina, catedràtica emèrita d'Ètica i Filosofia Política i directora de la Fundació Étnor, per a l'Ètica dels Negocis i les Organitzacions, i del catedràtic de Bioquímica i exdirector general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, que intervindrà per videoconferència.

El CERN tria el Rototom per a divulgar els seus estudis

El Rototom va sumant cada any noves propostes que van més enllà de la música. Enguany, el Centre Europeu per a la Investigació Nuclear, el CERN, ha triat el festival per a divulgar els seus estudis, per primera vegada a Espanya. Discovery Lab, un viatge per la ciència, és la nova proposta que ha captivat milers d'assistents a Benicàssim. Tres hores diàries de viatges científics i pel coneixement humà en la primera col·laboració del prestigiós Centre Europeu d'Investigació Nuclear en un festival espanyol.

Un dels tallers d’este dimecres ha causat sensació entre els rototomers. La proposta ha sigut la creació d'un panell solar per a carregar el mòbil, que s'ha omplit de gom a gom. En el taller han construït 48 carregadors. L'eficiència energètica no és la mateixa que als dispositius convencionals, però ha servit perquè des de hui, els assistents coneguen com funciona la càrrega solar, fins i tot els més menuts.

També et pot interessar

stats