S’estrena en sales ‘Bull run’, el llargmetratge valencià que parla de criptomonedes
En 24 hores aconseguiren els 320.000 euros que ha costat la producció, un finançament possible gràcies a 98 participacions en 'tokens'
Bull run, el llargmetratge valencià que parla de criptomonedes, s'estrena aquest dijous en sales. En 24 hores aconseguiren els 320.000 euros que ha costat la producció, un finançament possible gràcies a 98 participacions en tokens o criptovalors, actius digitals posats a la venda, que han permés que aquest documental valencià estiga nominat també als Premis Berlanga.
El deliri obsessiu de la cineasta valenciana Ana Ramón i l'entusiasme del productor Juanjo Moscardó, els ha fet valedors d'un viatge que faran dimarts a Nova York. La seua criatura fílmica, Bull Run, és la segona cinta com a directora, i la setmana que ve competeix en el festival de documentals més reconegut internacionalment, el DOC NYC. Una oportunitat clau per a exhibir el film en l’antesala dels Oscars per als documentals.
“Decidisc fer un documental plantejant-me la pregunta de si el bitcoin serà la major revolució tecnològica que viurem o serà un bluf”, explica Ana Ramón, actriu, directora i guionista del documental. Alhora, aquests bitcoins o tokens han garantit arribar a bon port una producció que, al cap i a la fi, documenta en primera persona la febra de les criptomonedes.
“Quan vas al casino dones els teus diners i et donen unes fitxes. Doncs aquestes fitxes són tokens, també. És una cosa que simbolitza participacions de la pel·lícula”, diu Juanjo Moscardó, productor del documental.
La música de l’artista urbà Lory Money està nominada a millor cançó en els Premis Berlanga i el llargmetratge també competeix en la categoria de millor documental. Bull run, en termes financers, vol dir que la cotització està pels núvols. Potser, per això debuta hui en sales i vola dimarts a Manhattan.