S’estrena la segona entrega de la trilogia dels cineastes valencians Àlex Andrés i Emilio Encabo

Ser real, continuació de Ser ficció, aterra a les pantalles en la Mostra de València

Un fotograma de la pel·lícula 'Ser real', que es va estrenar este diumenge en la Mostra de Cinema de València
Un fotograma de la pel·lícula 'Ser real', que es va estrenar este diumenge en la Mostra de Cinema de València / À Punt NTC

La història de dos amigues que, arran d’un trauma, veuen com s’afona un projecte comú. És la situació que planteja Ser real, la continuació de la producció Ser ficció. Les dos pel·lícules formen part d'una trilogia en construcció dels directors valencians Àlex Andrés i Emilio Encabo. Ser real s’ha estrenat este cap de setmana a València, dins de la Mostra de València.

La trilogia en què treballen estos cineastes aborda la realitat i la ficció i com l’ésser humà necessita la ficció per a sobreviure. Una necessitat que les protagonistes vencen refugiant-se en històries inventades.

Andrés i Encabo planteja este joc entre realitat i ficció en la pantalla a través de la relació entre cine i teatre. “En les dos pel·lícules hi ha imatges de peces de teatre que hem escrit per a la pel·lícula i que estan inserides en moments importants”, Àlex Andrés, codirector de Ser real.

La pel·lícula s’ha estrenat en Mostra de València, on també es va projectar el 2023 Ser ficció, l'inici d'esta futura trilogia. “Hem anat tota la vida als Albatro i els Babel; per tant estrenar, les dos pel·lícules als Babel genera una espècie de cercle màgic”, apuntava Andrés.

 

També et pot interessar

stats