És segur tornar a fer concerts multitudinaris o festivals?

El sector de la música en directe espera poder reactivar-se, però les veus expertes no ho tenen tan clar. 

Són segurs els concerts multitudinaris? / À Punt NTC

El sector de la música en directe espera poder reactivar-se, però les veus expertes no ho tenen tan clar. 

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Barcelona el primer concert multitudinari i sense distància de seguretat des que va arribar la pandèmia 

Un test d’antígens negatiu fet in situ abans d’entrar i una mascareta FFP2 eren els únics requisits per a accedir aquest cap de setmana al concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi. Una fórmula que dona esperances al sector de la música en directe i els festivals, i que ja s’estudia per a aplicar-la al País Valencià, però que la ciència no té tan clara. 

El viròleg i catedràtic d'epidemiologia de la Universitat de València Javier Buesa ha explicat a À Punt NTC que la realització de tests d’antígens minimitzen el risc de contagi però no l’eliminen, ja que no tenen la mateixa “eficàcia diagnòstica” que les PCR i poden deixar passar una persona en període d’incubació que ja estiga expulsant virus, encara que siga en concentracions molt baixes. 

A més, Buesa ha posat l’accent en la conveniència de fer aquests concerts sense restriccions d’aforament en recintes oberts i no en una sala tancada, com va ser el de Love of Lesbian. Afortunadament, aquesta mesura no representa cap problema per als festivals valencians, perquè son a l’aire lliure, però per al viròleg no és prou. “Caldria esperar que un percentatge major de la població estiga vacunada i no precipitar-nos a fer actes multitudinaris sense la suficient seguretat”, ha assegurat. 

També et pot interessar

stats