Berta Peiró García i Lucía García Rivera, falleres majors de València 2025

El seu primer acte oficial serà la proclamació este dimecres de vesprada

Les falleres majors de València 2025, Berta Peiró García i Lucía García Rivera
Les falleres majors de València 2025, Berta Peiró García i Lucía García Rivera / Junta Central Fallera
À Punt NTC
Paula García @apuntnoticies
14 d'octubre 2024 - 19:30 Actualitzat: 14 d'octubre 2024 - 21:29

València dona el tir d’eixida al nou exercici faller amb el nomenament de Berta Peiró García, de la comissió Ripalda - Beneficència - Sant Ramon com a fallera major, i de Lucía García Rivera, de la comissió Arxiduc Carles - Xiva, com a fallera major infantil. Les dos han rebut la notícia este dilluns de la mà de l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, que ha fet la tradicional telefonada per a informar-les que han sigut les escollides d’entre les tretze xiquetes i tretze joves que el 28 de setembre es proclamaren candidates.

Després de la telefonada, l’alcaldessa i el regidor de Falles, Santiago Ballester, han acudit primer al casal de Lucía i després al de Berta per a donar l'enhorabona personalment a les màximes representants de la festa i entregar-los les actes oficials que les acrediten com a fallera major i fallera major infantil de València. 

Així és Berta Peiró Garcia, fallera de la comissió Ripalda - Beneficència - Sant Ramon

Berta Peiró, fallera major de València 2025
Berta Peiró, fallera major de València 2025 / Junta Central Fallera

Berta Peiró és una jove de 23 anys que treballa en el departament de Recursos Humans d’una immobiliària i les seues aficions són anar a la platja, jugar al voleibol i cuinar. El seu acte preferit de la setmana fallera que espera amb més ganes és l’Ofrena.

La que és ja fallera major de València 2025 ha dit, en declaracions al programa d’À Punt En directe i amb una enorme energia, que tant ella com la seua cort d’honor van a “donar-ho tot per la festa”. S’ha mostrat molt emocionada d’haver sigut escollida precisament l’any en què la seua comissió celebra el 150é aniversari. La primera persona en qui ha pensat quan ha sonat el telèfon ha sigut son pare, que l’acompanya des del cel i, després, en la resta de la família i tota la comissió. Berta Peiró s’ha vestit este dilluns de blanc perquè és el seu color, així com el de l’espolí de la seua predecessora directa, María Estela Arlandis, fallera major de València de 2024. 

La cort d'honor de la fallera major de València de 2025 queda composta per Carla Marcos (Marià Benlliure - Séquia de Tormos), Carolina Torres (Mestre Arambul Sanz - Avinguda de Campanar), Beatriz Navarro (El Forn d'Alcedo), Carme Montes (Sant Antoni), Claudia Ausina (Rubén Darío - Fra Lluís Colomer), María Sanmiguel (Montortal-Torrefiel), María Mahiques (Goya - El Brasil), Carolina Rueda (Molinell-Alboraia), Lucía Latorre (Avinguda del Regne de València - Duc de Calàbria), Paula Fernández (Avinguda del Regne de València - Ciscar), Claudia Sáez (Bilbao - Maximilià Thous) i Mireia Mansilla (Avinguda de França - Alfred Toran i Olmos).

Així és Lucía García Rivera, fallera de la comissió Arxiduc Carles - Xiva

Lucía García, fallera major infantil de València 2025
Lucía García, fallera major infantil de València 2025 / Junta Central Fallera

Lucía García té onze anys i els seus actes preferits de les Falles són la presentació i, sobretot, la Plantà, perquè dona el tir d’eixida a la setmana fallera. Com a fallera major infantil diu que aportarà la seua il·lusió, la passió per les Falles, un gran sentit de la responsabilitat i la seua empatia. És una fallera a qui li encanta passar temps al casal i mai es perd els playbacks; enguany, haurà d'intentar compaginar-ho amb les seues obligacions com a màxima representant de les festes en honor a Sant Josep.

En declaracions al programa d'À Punt En directe, la ja fallera major infantil de les Falles 2025 ha dit que té moltes ganes de començar esta aventura per a passar-ho molt bé amb els amics i amigues. Lucía ha volgut enviar un missatge a tots els xiquets i xiquetes de València: "Enguany ens ho passarem fenomenal".

La cort d'honor de la fallera major infantil de València de 2025 queda conformada per Noa Domínguez (Serra de Martés - Miguel Servet), Mar Belenguer (Ramon de Rocafull - Comte d'Alaquàs), Lourdes Figueras (Doctor Serrano - Carles Cervera - Clero), Julia Medina (General Pando - Serrano Flores), Ainhoa Gómez (Sant Pere - Mare de Déu de Vallivana), Lucía Martínez (Plaça de la Mercé), Valeria Martínez (Carcaixent - Compromís de Casp), Lourdes Serrano (Alemanya - El Batxiller), Mónica García (Avinguda de França - Alfred Toran i Olmos), Inés Bordás (Pintor Maella - França - Menorca), Martina Fas (Plaça de la Moreria) i Cayetana Rebrioix (Plaça del Rosari - Plaça de Calabuig).

La proclamació, en directe amb À Punt

Ara, les dos falleres majors, juntament amb les corts d’honor que les acompanyaran durant els pròxims dotze mesos, inicien un any intens i il·lusionant, ple de somnis per complir que les unirà per a sempre.

El seu primer acte serà la proclamació de les Falleres Majors 2025 que tindrà lloc este mateix dimarts a l'Ajuntament de València a partir de les 19:00 hores i es podrà seguir en directe per la televisió d’À Punt.

En este acte estaran presents les corts d’honor i també comptaran amb la presència inestimable de les falleres majors del 2024 —María Estela Arlandis Ferrando i Marina García Arribas— i les seues corts d’honor, així com representants de les festes de Castelló i d'Alacant.

També et pot interessar

stats