Les societats musicals celebren amb concerts que la música torna a ser obligatòria en l'ESO

Mazón: "Som una millor Comunitat amb la música en el nostre sistema educatiu"

Concert a Alacant per a celebrar que la música torna a ser obligatòria a l'ESO
Concert a Alacant per a celebrar que la música torna a ser obligatòria en l'ESO / À Punt NTC

A partir de demà la música tornarà a ser obligatòria en tercer d'ESO i les bandes de música ho han celebrat a Castelló de la Plana, València, Elx i Alacant, on ha assistit el president de la Generalitat, Carlos Mazón. "Demà és un dia molt important, perquè no solament comença l'educació gratuïta de zero a tres anys, sinó que torna la música per a més de 200.000 alumnes valencians, amb dos hores setmanals", ha manifestat el cap del Consell, que també ha dit que "no tenia cap sentit l'eliminació de la música de l'ensenyament secundari pel govern del Botànic". "Tornar la música a la Comunitat Valenciana era un compromís no solament electoral, sinó també moral. Som una millor Comunitat amb la música en el nostre sistema educatiu", ha conclòs Mazón.

Els representants de les societats musicals també celebren la tornada de la música a l'ESO. Un dels que se n'alegra és Juan Vicente Moreno, president de la societat musical La Nova de Benidorm. "El que no s'hauria d'haver fet és llevar-la mai, perquè si estem parlant d'educació no podem llevar una de les fonts principals de la Comunitat Valenciana", ha apuntat Moreno.

A l'esplanada d'Alacant i sota la batuta d'Enrique Montesinos, director de la jove banda federal, quinze agrupacions musicals joves, de l'Énova a Oriola, han participat en este concert en què s'han interpretat cinc pasdobles clàssics.

També et pot interessar

stats