Sueca decideix un any més qui fa la millor paella del món

Este diumenge se celebra el 63 Concurs Internacional de Paella, amb dotze cuiners valencians; tres d'ells, de Sueca

Concurs Internacional de Paella de Sueca
Concurs Internacional de Paella de Sueca / À Punt NTC

Arròs, oli, aigua, garrofons, tomaques, alls, safrà, bajoqueta, vaquetes, pollastre i conill. Són els ingredients del nostre plat estrela i també els que hauran d'utilitzar obligatòriament este diumenge els cuiners i les cuineres que vullguen alçar-se amb el primer premi del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca (Ribera Baixa).

El de Sueca és el concurs de paella valenciana més antic dels que se celebren a Espanya, i cada any té una àmplia participació de cuiners de la Comunitat Valenciana, però també de xefs que arriben d'altres zones d'Espanya i de diversos països del món. Enguany hi participen dotze cuiners valencians, tres d'ells són de Sueca, onze de la resta d'Espanya, i catorze cuiners i cuineres internacionals, de països com Mèxic, la República Txeca, Anglaterra i l'Argentina.

L'any passat es va alçar amb el primer premi un restaurant suecà, el Sequial 20, amb el xef Juan José San Bartolomé Grau al capdavant i el seu ajudant, Daniel Jesús Vidal Ortells Ripoll. En segona posició van quedar el restaurant PaellaGuys, de Vancouver (Canadà), i en tercera el restaurant Bon Aire, del Palmar.

El coordinador gastronòmic del certamen, Adolfo Cuquerella, llança un avís per a navegats als participants d'enguany: "La mescla de cultura i tradició; l'essència de cuinar amb llenya i la varietat de l'arròs són la base per a elaborar una bona paella", revela. I afegeix que amb el conill, també són essencials el pollastre, els caragols, el garrofó, la tavella i la bajoqueta.

À Punt, braç a braç amb els cuiners i cuineres

Un any més, À Punt no ha volgut perdre's la cita per a conéixer la millor paella del món. A partir de les 11:30, Ferran Cano i Berta Báidez seran els encarregats de narrar tot el concurs des d’un set instal·lat al cor de la festa, mentre que Carles Navarro i Claudia Argent aniran mostrant-nos les paelles que cuinaran els quaranta restaurants que competeixen en el concurs.

Eugeni Alemany, presentador oficial de l’acte, també estarà al set per a explicar algunes de les claus d'esta competició. A més, durant el programa especial veurem imatges dels primers anys del concurs, que va començar el 1961.

Com a novetat, À Punt ha organitzat un concurs paral·lel que enfrontarà en esta batalla culinària diferents presentadors d’À Punt que prepararan tres paelles. El jurat del concurs d’À Punt, Óscar Tramoyeres, humorista i presentador, i Rubén Fenollar, xef del magazín Bon dia, Comunitat Valenciana, seran els que decidiran quina de les tres paelles és la guanyadora, mentre que Àlex Blanquer, Ximo Rovira, Hu Zhao, Jose Sáez, Maria Maroto i Ana Sirvent, Xavi Borràs, Clara Castelló i Juanma Melero tindran la responsabilitat de fer les paelles.

També et pot interessar

stats