Susi Díaz, del restaurant La Finca d'Elx, nova Tres Sols de la Guia Repsol
A més, s'estrenen amb Un Sol set nous restaurants a la Comunitat Valenciana
Susi Díaz, del restaurant La Finca d'Elx (Baix Vinalopó), és la nova Tres Sols de Repsol de la Comunitat Valenciana. La cuina emocional de Díaz, amb 40 anys de professió, ha sigut molt aplaudida: "Fer un plat amb el record és més important que pensar en el futur. Hi ha una recepta de la meua àvia que em feia feliç, un escabetx de verat, i li he pegat voltes per a posar-lo al dia amb la tècnica i el control dels temps de hui, respectant el producte al màxim perquè isca en plenitud a la taula i només amb l'aroma desperte el comensal", ha dit la xef.
A més, s'estrenen amb Un Sol set nous restaurants valencians: Memòria Gustativa i Xanglot, a València; Anhel, a Castelló de la Plana; Ossadía, a Dénia; Daluan, a Morella; i Open i La Ereta, a Alacant.
Amb les noves incorporacions, la Comunitat Valenciana suma 65 restaurants guardonats: sis amb Tres Sols, tretze amb Dos Sols i 46 amb Un Sol. Les distincions s'han donat a conéixer en la gala que ha tingut lloc al Teatre Guimerá de Santa Cruz de Tenerife.
Cartes més assequibles
Entre els nous Un Sol Guia Repsol 2025 són cada vegada més els joves cuiners que aposten per la fórmula de menús gastronòmics més curts i cartes pensades per a compartir a un preu "més assequible". Ocorre en restaurants com Anhel, on Cristian Granero anima als seus comensals a visitar-ho entre setmana amb el seu menú D'Uixó, de huit passes, per 39 euros.
Amb les noves incorporacions, un total de 789 restaurants formen l'univers de Sols Guia Repsol (44 Tres Sols, 176 Dos Sols i 569 Un Sol) i 1.488 Recomanats (amb 208 novetats). Catalunya (115), Comunitat de Madrid (102), Andalusia (77), Euskadi (73), Comunitat Valenciana (65) i Castella i Lleó (58) són les regions on més Sols brillen.